Την έναρξη εντατικού, οργανωμένου διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών ανακοίνωσε ο εκ των αντιπροέδρων της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Κλεάνθους. απευθύνοντας κάλεσμα σε πολίτες που συμφωνούν στην ανάγκη για αλλαγές και να συμβάλλουν δημιουργικά στις εξελίξεις. Την ίδια στιγμή σημείωσε πως το κόμμα του χρειάζεται ριζικές τομές, σύγχρονο λόγο και αποτελεσματική πολιτική προσέγγιση. Να ξανασυστηθεί στην κοινωνία με καθαρό πολιτικό στίγμα. Να διεκδικήσει δυναμικά όσα λέει, να ακούσει την βάση της και να σταθεί στα πόδια της με το θράσος (ναι το θράσος!) της αισιοδοξίας που χρειάζεται η κοινωνία. «Αυτή η ΔΗΠΑ, ναι με ενδιαφέρει! Γιατί αν δεν αλλάξει εγώ μένω εκτός!», προειδοποίησε.

«Οι περίεργοι καιροί που ζούμε, στέλνουν πολλά μηνύματα σε όλους (και όχι μόνο σε πολιτικούς και κόμματα !) Στέλνουν μήνυμα για την παιδεία και τα πρότυπα που έχουμε, για την κυβέρνηση και τους θεσμούς που μας κυβερνούν , για το πόσο θυμωμένοι είναι οι πολίτες και για το πόσο αναποτελεσματικό είναι το κράτος που ζούμε», έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Κλεάνθους. «Είναι όμως και κραυγή απόγνωσης για τις κακές πρακτικές των τραπεζών, την διαφθορά , την αναξιοκρατία, την πίεση της μεσαίας τάξης και την ακρίβεια!», πρόσθεσε.

«Είμαι, όμως, από αυτούς που πιστεύουν στην ευθύνη του καθενός. Και πως αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, ο κάθε ένας από μας πρέπει να πράξει ανάλογα ! Ήδη η κοινωνία προσπέρασε τους πολιτικούς και τα κόμματα. Και έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους.

Και όσο πιο ψύχραιμα αντικρίσουμε τον κατάσταση, τόσο πιο έντονη θα πρέπει να είναι η ανάγκη για ρήξεις και αλλαγές. Με τις σκέψεις αυτές, θεωρώ πως τώρα είναι η ώρα της ευθύνης!», τόνισε.

«Η ΔΗΠΑ χρειάζεται ριζικές τομές, σύγχρονο λόγο και αποτελεσματική πολιτική προσέγγιση. Να ξανασυστηθεί στην κοινωνία με καθαρό πολιτικό στίγμα. Να διεκδικήσει δυναμικά όσα λέει, να ακούσει την βάση της και να σταθεί στα πόδια της με το θράσος (ναι το θράσος!) της αισιοδοξίας που χρειάζεται η κοινωνία. Αυτή η ΔΗΠΑ, ναι με ενδιαφέρει! Γιατί αν δεν αλλάξει εγώ μένω εκτός!», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της παράταξης.

«Παράλληλα με τις διαδικασίες των κομμάτων, που αποδείχτηκαν δυσλειτουργικές και άκαμπτες, υπάρχει ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας που είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε καινούργια βήματα. Που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις και είναι έτοιμο να ακολουθήσει ένα νεύμα που θα το εμπνεύσει. Σε όλους αυτούς απαντώ πως είμαι παρών!», έγραψε ο Μαρίνος Κλεάνθους.

«Γι αυτό και ξεκινώ ένα εντατικό, οργανωμένο διάλογο με την κοινωνία των πολιτών. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συντονιστούμε με πολίτες οι οποίοι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες έχουν άποψη και συμφωνούν στην ανάγκη για αλλαγές! Να μιλήσουμε ελεύθερα, ανοικτά για εμάς. Να αμφισβητήσουμε δεδομένα και να δούμε τις αλήθειες κατάματα! Να αναλύσουμε τι μας αξίζει και πώς μπορούμε να το διεκδικήσουμε!», σημείωσε, αναπτύσσοντας την ιδέα του.

«Το κάλεσμά μου αφορά όλους όσοι έχουν διάθεση και χρόνο να συμβάλλουν δημιουργικά στις εξελίξεις. Όμως , ιδιαίτερα αφορά τους ανθρώπους της δικής μου γενιάς -αλλά και τους νεότερους-που βαρέθηκαν να ζουν σε ένα δυσλειτουργικό κράτος και θέτουν πάνω από όλα το καλό της Κύπρου μας! Περισσότερα στους λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσεχώς», κατέληξε.