Στην τελική ευθεία για τις πρώτες της μεταγραφές μπαίνει η ΑΕΚ. Άλλωστε το αργότερο ως την Τετάρτη αναμένεται στην Αθήνα ο Ματίας Αλμέιδα, μιας και για την Παρασκευή έχει οριστεί η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη προχωρήσει αρκετές υποθέσεις και φαίνεται πως θα προχωρήσουν σε τουλάχιστον επτά προσθήκες. Οι σίγουρες είναι αυτές του τερματοφύλακα, δεξιού και αριστερού μπακ, κεντρικού χαφ, αριστερού εξτρέμ και δύο φορ, ενώ πιθανό είναι να αποκτηθεί και δεύτερος γκολκίπερ, ένας ακόμη στόπερ αλλά και ένας δεξιός εξτρέμ.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα κλείσει οριστικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το θέμα του Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος ακόμη δεν έχει δώσει την απάντησή του στην πρόταση ανανέωσης. Σε πολύ καλό δρόμο είναι η παραμονή του Άλεξ Κάλενς, ο οποίος αναμένεται να αγοραστεί από την Τζιρόνα με ένα ποσό αρκετά μικρότερο από την προβλεπόμενη ρήτρα.

Σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, αρκετές εξ αυτών, όπως του Θωμά Στρακόσα ή του Δημήτρη Γιαννούλη, απαιτούν υπομονή, καθώς οι δύο παίκτες εξετάζουν τις επιλογές τους. Σε κάθε περίπτωση, ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει διαμηνύσει στον Ματίας Αλμέιδα πως θα ικανοποιήσει όλες τις εισηγήσεις του.