Παραδέχθηκε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Μετά απ’ αυτό αφέθηκε ελεύθερος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Απόστολο Λύτρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκε σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και εκείνη κατέθσε δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με  ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω  βοήθεια» είπε αρχικά στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Συνεχίζοντας ο ποινικολόγος είπε ότι «η πράξη που έγινε είναι κάτι που για μένα είναι αδιανόητο. Θα αναζητήσω ψυχολογική βοήθεια, δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Κανείς να μην βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και για τον ίδιο μου τον εαυτό».

«Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο, από τη Σοφία και τις κόρεας μας και από εκεί και μετά θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια» κατέληξε στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βάρος της συζύγου του, αδίκημα που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών.

Μάρτυρας υπεράσπισης η πρώην 

Μάλιστα προ της έναρξης της απολογίας του κατηγορουμένου στην ανακρίτρια κατέθεσαν – σύμφωνα τις πληροφορίες ως μάρτυρες υπέρασπισής του -η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και γνωστός δικηγόρος, ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση πήγε στο σπίτι του θύματος στο Γέρακα και της πήρε κατάθεση, κάτι που δείχνει ότι η δικαστική λειτουργός θέλησε να έχει εικόνα της κατάστασης του θύματος. Εκτιμάται δε ότι ο ξυλοδαρμός έγινε στο σπίτι στον Γέρακα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η δικηγόρος περιέγραψε τα όσα συνέβησαν, με την κατάθεσή της να θεωρείται καθοριστική για τις εξελίξεις. Μέχρι χθες η μόνη κατάθεση που είχε δώσει η 37χρονη ήταν στην κλινική.

Σοκάρουν οι νέες μαρτυρίες

Μια νέα μαρτυρία για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην κλινική στην οποία μεταφέρθηκε η σύζυγος του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη από εκείνον τα ξημερώματα της Κυριακής και οδήγησε στη σύλληψη του δικηγόρου έφερε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1.

Άτομα από το περιβάλλον της κλινικής που ήταν παρόντα κατά την άφιξη της συζύγου του Απόστολου Λύτρα περιέγραψαν ότι το ζευγάρι μπήκε στην κλινική χωρίς κανείς να τους αναγνωρίσει.

Κατά την ίδια μαρτυρία «η γυναίκα ήταν τόσο τραυματισμένη που έκατσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τα τραύματά της ήταν εμφανή. Κρατούσε το πρόσωπο και το στόμα της επειδή πονούσε».

Εξαιτίας των τραυμάτων που είχε στο στόμα και τη γλώσσα η γυναίκα δεν μπορούσε να μιλήσει, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με τον ποινικολόγο να αναλαμβάνει τις επικοινωνίες, «να είναι καθησυχαστικός και συνεργάσιμος και να υποστηρίζει ότι τα τραύματα προήλθαν από πτώση στις σκάλες».

Πηγή: protothema.gr