Από την ημέρα που ανέλαβε και επίσημα έπεσε με τα μούτρα στην δουλειά ο Γιάννος Οκκάς προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Βέβαια υπάρχει χρόνος και μάλιστα αρκετός για να φτιάξουν με άνεση και με τα δικά τους δεδομένα (οικονομικά περισσότερο) τη νέα Ανόρθωση.
Είναι πλέον χιλιοειπωμένο ότι ο φετινός προγραμματισμός δεν θα μοιάζει σε καμιά περίπτωση με αυτούς προηγούμενων καλοκαιριών στην «Κυρία» και αυτό ελέω οικονομικής στενότητας.
Αυτή η στενότητα είναι που τους αναγκάζει όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα και δη τον προπονητή να κινηθούν πιο σίγουρα στο κομμάτι ενίσχυση.
Και όταν λέμε πιο σίγουρα, θα πάνε με γνωστές επιλογές ως επί το πλείστο, μειώνοντας το ρίσκο και τις πιθανότητες αποτυχίας.
Αυτό δείχνουν και οι πρώτες κινήσεις του Οκκά και γενικότερα της Ανόρθωσης.
-Αποκτήθηκε ο Σταμούλης (πριν αναλάβει ο Οκκάς), ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο γνωρίζουν από την παρουσία του στον Οθέλλο.
-Έγινε πρόταση στον Κίκο ο οποίος ήταν στην ομάδα.
-Έγινε πρόταση στον Ράφα Λόπες ο οποίος ήταν στην Κύπρο, στην ΑΕΚ, μετρώντας μια εξαιρετική σεζόν (αυτή που ολοκληρώθηκε τον Μάιο).
-Έκαναν πρόταση στον Ζίβκοβιτς, έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίστηκε με επιτυχία σε υψηλό επίπεδο στο πλέον πιο κοντινό πρωτάθλημα από το δικό μας, το ελληνικό.
-Είναι στα υπόψην και ο Μηνάς Αντωνίου μετά και το ψάξιμο του Ουαγκέ για άλλη ομάδα. Ο Μηνάς ήταν στην Ανόρθωση, έληξε το συμβόλαιο του αλλά είναι μια επιλογή γνωστή, με τον Οκκά να γνωρίζει επακριβώς τι μπορεί να του δώσει ο Κύπριος διεθνής.

Χρίστος Χρίστου