Ήταν 10 Απριλίου του 2024, όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε για τελευταία φορά παρκέ με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς. Τότε είχε αγωνιστεί κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς για τα playoffs του NBA πριν τραυματιστεί και τεθεί νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.
Η επάνοδός του τον βρήκε στα πρόθυρα του Προολυμπιακού τουρνουά (2-7/7) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκεί που η Εθνική Ανδρών θα διεκδικήσει το εισιτήριο της πρόκρισης για το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο ντεμπούτο του στη νέα “γαλανόλευκη” εποχή με τον Βασίλη Σπανούλη στην τεχνική ηγεσία, ο Έλληνας σούπερ σταρ προσέφερε θέαμα στην άνετη νίκη κόντρα στις Μπαχάμες και έδειξε ότι μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας στο σύνολο του ομοσπονδιακού τεχνικού.
Ο Greek Freak αγωνίστηκε για 14’48” στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, σημειώσε 14 πόντους με 5/6 δίποντα και 4/6 βολές, μάζεψε 5 ριμπάουντ (4 αμυντικά, 1 επιθετικό), μοίρασε 1 ασίστ και είχε 1 κλέψιμο. Υπέπεσε σε 1 λάθος και κέρδισε 6 φάουλ.

Ο απολογισμός του Γιάννης Αντετοκούνμπο:
14 πόντοι
5/6 δίποντα
Δεν εκτέλεσε τρίποντο
4/6 βολές
5 ριμπάουντ
1 ασίστ
1 κλέψιμο
1 λάθος
φάουλ
17 PIR
σε 14’48”

Μπήκε στο ματς πετυχαίνοντας τους πρώτους του πόντους από τη γραμμή των βολών, ενώ σε set παιχνίδι πέτυχε το πρώτο του καλάθι με όμορφη ατομική ενέργεια. Ακολούθησαν εντυπωσιακά άλει-ουπ καρφώματα σε συνεργασία με τον Νικ Καλάθη, ενώ αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων και ανησυχίας για τηνάμυνα των αντιπάλων του. Κατευθύνθηκε προς τον πάγκο στα 5’41” από τη λήξη της τέταρτης περιόδου και, κάπως έτσι, ολοκλήρωσε την πρώτη του συμμετοχή υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη.