Τις δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργου Κούμα, περί χρυσής τομής για τη μετακίνηση των φιλάθλων, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος είπε ότι «χρυσή τομή δεν έχει βρεθεί».

Όπως ανέφερε ο ΠτΔ, «η χρυσή τομή φυσικά είναι μία. Να μη γίνονται επεισόδια στα γήπεδα. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το δεδομένο είμαστε εδώ να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα. Ως Πολιτεία έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και προσεγγίσεις, υπάρχει και διαφωνία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε κάποια ζητήματα, υπάρχει και με κάποια Σωματεία. Φυσικά και δεν θέλουμε να συνεχίσει αυτό το μέτρο, της μη μετακίνησης φιλάθλων, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη βάση ενός και μόνου δεδομένου. Αυτή είναι και η χρυσή τομή, να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες με ασφάλεια».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΚΟΠ, τις προηγούμενες μέρες, ανέφερε ότι, «είμαστε σε επαφές με την Πολιτεία και στην Αστυνομία και να είστε σίγουροι ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή για να μπορεί ο κόσμος να επιστρέψει και να παρακολουθεί ματς εντός και εκτός έδρας».

Επίσης, σε ερώτηση για το Eurobasket  που θα φιλοξενήσει τον επόμενο χρόνο η Κύπρος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Πολιτεία «είναι αρωγός, το συζητήσαμε και στο Υπουργικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση με τον Υπουργό Μεταφορών. Το Υπουργείο Μεταφορών  έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για να γίνουν τα έργα που πρέπει να γίνουν στο ‘Σπύρος Κυπριανού΄, είναι μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και είμαστε εδώ για να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, έτσι ώστε να είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση».