Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, ήταν καλεσμένος τηλεφωνικά στην εκπομπή της Cytavision, «Goal N’ Roll».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

-Τα συναισθήματά του: «Ήταν ίσως η δυσκολότερη μου χρονιά στα αθλητικά δρώμενα. Από αγωνιστικής κατάστασης και βιωσιμότητας και λειτουργίας του ΑΠΟΕΛ, στα οικονομικά προβλήματα που δεν κρύψαμε ποτέ. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Είχαμε πολλά προβλήματα, οικονομικό, η τιμωρία του προπονητή. Αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη, ήταν μεγάλο πλήγμα αλλά κρατηθήκαμε. Δικαιωματικά τελειώσαμε σαν πρωταθλητές. Προσπαθώ να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου. Έχω πολλά μέσα μου που θέλω να πω, αλλά δεν είναι της ώρας. Θα τα πω όταν θα είμαι πιο ήρεμος. Το αγωνιστικό, η τιμωρία του προπονητή, είχαμε πάρει μια μεγάλη απόφαση να τον κρατήσουμε, ο καθημερινός αγώνας στο οικονομικό… Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα».

-Αν θα πέσει το μπάτζετ: «Έχουμε επιλύσει το 90% των θεμάτων που κινδυνεύαμε για επιπτώσεις. Κριτηρίων, αφαίρεσης βαθμών… Δεν θυμάμαι να έχουμε άλλη υπόθεση που να εκκρεμεί, το τελειώσαμε τον περασμένο Ιανουάριο κι αυτό ήταν το μεγάλο επίτευγμα αυτής της διοίκησης, να μπορούμε να λειτουργούμε και σωστά για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τους παίκτες για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Ήμουν συνεπής και ειλικρινής μαζί τους».

-Πόσο μπορεί να βοηθήσει οικονομικά η Ευρώπη: «Θα κάνουμε ένα προϋπολογισμό στα μεγέθη και όρια που ήμασταν τα τελευταία χρόνια. Δεν έχουμε τον ψηλότερο, άλλες ομάδες μας έχουν περάσει. Το Κόνφερενς Λιγκ θα είναι μια αρκετά καλή συνεισφορά, αλλά δεν δίνει τη λύση. Το Γιουρόπα Λιγκ θα είναι καλύτερα, αλλά έχουμε το μεγάλο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν περάσουμε σε ένα από αυτά, θα μιλάμε διαφορετικά. Δεν σταματούν βεβαίως οι ενέργειές μας».

-Για Σα Πίντο και Γκαγιέγο: «Δεν έχω να πω τίποτε γι’ αυτό το θέμα. Έχουμε συνεδρία αύριο για να συζητήσουμε τα θέματα προγραμματισμού και οικονομικού. Θ’ ακούσετε πολλά ονόματα. Ελπίζω μέχρι το τέλος της τρέχουσας βδομάδας να έχουμε οριστική κατάληξη στο θέμα του προπονητή. Εγώ είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, με επιλογές. Πρώτα θα μιλήσω με τον Σα Πίντο».

-Για Κβιλιτάια: «Θα μιλήσουμε με Κβιλιτάια, Ντάλσιο και Βιγιαφάνες τις επόμενες μέρες. Αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ανανεώσεις που κάναμε».

-Πού κρίθηκε το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Ήταν σημαντική η ισοφάριση από τον Μαρκίνιος. Ισοφαρίσαμε γρήγορα, έπαιξε μεγάλο ρόλο. Αν δεν τα καταφέρναμε, θα έπαιζε με το χρόνο η ΑΕΚ».

-Η πιο δύσκολη στιγμή της χρονιάς: «Όταν χάνεις σε ντέρμπι και χάνεις το πλεονέκτημα υπάρχει ταρακούνημα. Η τιμωρία του προπονητή όταν έπρεπε να πάρω απόφαση αν θα προχωρήσω σε αλλαγή, η ήττα από την Ανόρθωση, η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, η ισοβαθμία κι ευτυχώς που είχε ισοφαρίσει την Ανόρθωση η ΑΕΚ…»

-Η άποψή του για τον τελικό κυπέλλου: «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Είναι έτοιμες και οι δύο ομάδες να διεκδικήσουν το κύπελλο. Η Ομόνοια είναι πιο έμπειρη. Ελπίζω να δούμε ένα καλό παιχνίδι κι ο καλύτερος ας νικήσει».

-Αν θα υπάρξει μετακίνηση οπαδών τη νέα σεζόν: «Είναι δεδομένο. Μας τα χαλάει λίγο η κυβέρνηση αλλά είναι δεδομένο. Θα είναι η ταφόπλακα».

-Αν ολοκλήρωσε κάποια μεταγραφή: «Καμία απολύτως. Έχουμε κι αρκετούς παίκτες στις ακαδημίες μας που θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα».