Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 11:00 έξω από την Νομική Υπηρεσία σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Θανάση Νικολάου πριν από 19 χρόνια.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε η κα. Ανδριάνα Νικολάου η οποία απάντησε στις χθεσινές αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα.

Αρχικά ανέφερε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας κάνει πώς δεν γνωρίζει πώς χειρίζονται τις υποθέσεις οι λειτουργοί του. «Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο δικαστήριο. Φαίνεται από το μαρτύριο που είχαμε περάσει και τον εξευτελισμό που δεχθήκαμε από την εκπρόσωπο του. Τώρα μας λέει ότι η Νομική Υπηρεσία δεν έχει κάνει κάτι που να μην ήταν σωστό. Αυτή η ανάρμοστη και απάνθρωπη συμπεριφορά της εκπροσώπου του ήταν σωστή»;

Συμπλήρωσε ότι κάποιοι που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις δεν θα έπρεπε να τις κατέχουν. «Είναι λάθος άτομα σε αυτές τις θέσεις. Δεν μπορεί ο Γενικός Εισαγγελέας να μας υπόσχεται δημοσίως ότι θα είναι δίπλα μας και ότι θα βοηθήσουν για να φανεί η αλήθεια, ενώ μετά οι εκπρόσωποι του μας αντιμετώπισαν με τέτοια συμπεριφορά. Απαιτούσαν να μείνει το πόρισμα ανοικτό χωρίς αιτία θανάτου. Ήθελαν να εκμηδενίσουν όλα αυτά τα 19 χρόνια. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι στραγγάλισαν το παιδί μου».

Προέτρεψε τον κ. Σαββίδη να κοιτάξει τους φακέλους της υπόθεσης. «Φάνηκε η αλήθεια αλλά θέλουν να την κουκουλώσουν πάλι».

Υπογράμμισε ότι η Νομική Υπηρεσία για 19 χρόνια είχε σπιλωμένο το όνομα του Θανάση με το στίγμα της αυτοχειρίας. «Δεν σκέφτηκαν ότι έχουμε καταστραφεί από τους αγώνες που δώσαμε. Να μας πουν ότι έγιναν λάθη, να μας πουν μια συγνώμη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον διορισμό των δύο ποινικών ανακριτών. «Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι όπως παλιά. Το πόρισμα του κ. Μάτσα και Αλεξόπουλου δεν άρεσε στον Γενικό Εισαγγελέα και στους λειτουργούς του. Στο τέλος δεν το δέχθηκαν στο δικαστήριο».

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει με τους δύο ανακριτές. «Δεν ξέρω αν θα έχουμε επαφές γιατί σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όλες οι έρευνες θα έπρεπε να γίνονταν στην παρουσία μας. Εγώ έχω όλο το ιστορικό».

Πρόσθεσε ότι οι ανακριτές θα πρέπει να συνεργαστούν μαζί τους.

«Μέχρι πρόσφατα μας έστηναν στον τοίχο και μας πυροβολούσαν»

Επιπλέον, μίλησε για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο έξω από την Νομική Υπηρεσία. «Εμείς ως οικογένεια και η Παγκύπρια Επιτροπή μητέρων και συγγενών εθνοφρουρών διοργανώσαμε την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11:00».

Η κα. Ανδριάνα προσκάλεσε όλους να στηρίξουν τον αγώνα. «Μας αφορά όλους. Απαιτούμε ριζική κάθαρση και επαναφορά του κράτους δικαίου. Δεν δεχόμαστε τη συγκάλυψη και την απάτη. Διεκδικούμε και απαιτούμε διαφάνεια. Όλη η Κύπρος απαιτεί τους δολοφόνους του Θανάση στο σκαμνί».

Πρόσθεσε ότι απαιτούν την τροποποίηση του Συντάγματος έτσι ώστε να διαχωριστούν οι εξουσίες του Γενικού Εισαγγελέα. «Να διοριστεί ανεξάρτητος – υπεύθυνος των ποινικών διαδικασιών του οποίου οι εξουσίες να είναι ελεγχόμενες έτσι ώστε το πόρισμα να δοθεί σε αυτόν και να αποφασίσει για τη συνέχεια της υπόθεσης».

Τέλος, ανέφερε ότι δεν περιμένουν σωτηρία από αυτούς που ήταν η αιτία της ταλαιπωρίας τους. «Μέχρι πρόσφατα μας έστηναν στον τοίχο και μας πυροβολούσαν. Δεν θέλω να πάει ξανά στα χεριά τους οτιδήποτε αφορά την υπόθεση του Θανάση».