Αρκετό «φρέσκο αίμα», αλλά και ηχηρές απουσίες στην προεπιλογή της Αγγλίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καλοκαιριού! Επιβεβαιώθηκε πως οι Ράσφορντ και Χέντερσον μένουν εκτός, κάλεσε τους Γουάρτον, Έζε, Μπράνθγουεϊτ Τζάρελ Κουάνσα και Κέρτις Τζόουνς ο Σάουθγκεϊτ!
Ο Άνταμ Γουάρτον είναι το πρόσωπο που θα μας απασχολήσει, από τη στιγμή που καλείται για πρώτη φορά στο ανδρικό τμήμα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας.
Ο ποδοσφαιριστής μετακινήθηκε τον Ιανουάριο από την Μπλάκμπερν στην Κρίσταλ Πάλας και έλαμψε στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον των συνεργατών του Σάουθγκεϊτ και να κληθεί στην προεπιλογή.
Μαζί του από την Πάλας βρίσκονται στους 33 και οι Έζε – με φοβερή σεζόν – Γκουεχί και Ντιν Χέντερσον.
Ο Τζάρελ Κουάνσα της Λίβερπουλ μαζί με τον Κέρτις Τζόουνς βρίσκονται επίσης στις επιλογές του ομοσπονδιακού κόουτς, ενώ και ο 21χρονος αμυντικός της Έβερτον, Τζάραν Μπράνθγουεϊτ πήρε μια θέση, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική του παρουσία στην Πρέμιερ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
Εκτός προεπιλογής επιβεβαιώθηκε πως έμειναν οι Μάρκους Ράσφορντ και Τζόρνταν Χέντερσον, αφού δεν κατάφεραν μέσα στη σεζόν να παρουσιάσουν εκείνα τα στοιχεία που θα ήθελε να δει ο Σάουθγκεϊτ για να τους καλέσει και να βοηθήσουν την προσπάθεια των «τριών λιονταριών» στα γήπεδα της Γερμανίας.