Ένα από τα τελευταία αν όχι το τελευταίο της χαρτί έπαιζε απέναντι στην Φράιμπουργκ η Κολωνία η οποία έμεινε στο 0-0 με την ομάδα του Στράιχ και ανάλογα το αυριανό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Μάιντζ κινδυνεύει να υποβιβαστεί στο τέλος της αγωνιστικής και μαθηματικά.

Στο 3ο λεπτό ο Μάινα από τον άξονα της περιοχής σούταρε με την μπάλα να πάει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάρτελ με κεφαλιά αστόχησε και έστειλε ψηλά την μπάλα. Στο 18’ ο Τίλμαν έδωσε στον Μάρτελ εκείνος σούταρε με τον Ατουμπόλου να διώχνει. Στο 20’ ήταν σειρά της Φράιμπουργκ να απειλήσει με κεφαλιά του Γκρίφο να περνάει εκτός. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Σάλαι σούταρε εκτός. Στο 35’ σε κατάσταση τρανζίσιον μετάβασης ο Φίνγκραφε γύρισε για τον Μάινα αλλά εκείνος πλάσαρε εκτός. Στο 41’ μακρινό σουτ του Τίλμαν, έδιωξε ο Ατουμπόλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κολωνία πίεζε πολύ έντονα, κυρίως με στημένα γύρω από την περιοχή της Φράιμπουργκ. Σε διάστημα 2 λεπτών από το 57’ μέχρι το 59’ έγιναν τέσσερα σουτ για τους γηπεδούχους αλλά όλα μπλοκαρίστηκαν ενδεικτικό της εικόνας του παιχνιδιού. Στο 62’ κεφαλιά του Αλιντού σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα της Φράιμπουργκ, ενώ τρία λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο απείλησε ο Ντόαν για την Φράιμπουργκ. Ο Βάλντσμιντ στο 67’ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για την Κολωνία αλλά και εκείνος νικήθηκε από τον Ατουμπόλου. Κεφαλιά του Κάιντς στο 87’ στην αγκαλιά του Ατουμπόλου.

Κολωνία: Σβάμπε, Σμίτς, Σαμπό (57’ Χέιντζ), Χούμπερς, Φίνγκραφε, Μάρτελ, Βάλντσμιντ (84’ Ανταμιάν), Χουσεϊνμπάσιτς, Τίλμαν (57’ Τίγκες), Μάινα (68’ Κάιντς), Αλιντού (84’ Ντιέλ)

Φράιμπουργκ: Ατουμπόλου, Κούμπλερ, Κίτελ, Γκουλντέ, Ντόαν, Έγκενσταϊν, Χέλερ, Γκίντερ (78’ Μακενγκό), Γκρίφο (88’ Αντάμου), Σαλάι (78’ Φίλιπ), Γκρέγκοριτς (88’ Μουσλίχα)