Όχι μόνο είναι μεγάλη, αλλά η οικονομική διαφορά που προκύπτει μεταξύ του Χρήστου Πουλλαΐδη και της ομάδας επιχειρηματιών που επέδειξαν ενδιαφέρον για τα διοικητικά της Ανόρθωσης, φαντάζει επί του παρόντος αγεφύρωτη.
Η ομάδα των ενδιαφερομένων διεμήνυσε στον μεγαλομέτοχο της εταιρείας πως είναι αναγκαίο να καταβάλει από την πλευρά του το ποσό του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, για τα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να εξυγιανθεί οικονομικά η εταιρεία και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις υποχρεώσεις της.
Από την πλευρά του, ο κ. Πουλλαΐδης είναι διατεθειμένος να προσφέρει 1,2 εκατομμύρια για την επόμενη τριετία, δηλαδή 400.000 ευρώ ετησίως. Γίνεται αντιληπτό πως προκύπτει μια διαφορά, λίγο μεγαλύτερη από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο! Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό το πώς μπορεί να καλυφθεί αυτή η διαφορά και πώς μπορεί να προχωρήσει η Ανόρθωση, καθώς η κατάσταση στο διοικητικό κομμάτι παραμένει στάσιμη.
Επιπλέον, στο τέλος του μήνα εκπνέει η συμφωνία διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος μεταξύ της εταιρείας και του σωματείου, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, η ομάδα θα επιστρέψει στο σύλλογο.
Εδώ ωστόσο προκύπτει ένα μεγάλο «αλλά», καθώς ο νέος πρόεδρος του σωματείου, Χρήστος Χατζηστεφάνου, είχε πει στην πρόσφατη γενική συνέλευση ότι σε μία τέτοια περίπτωση, δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο αποχώρησης. Με άλλα λόγια, αν δεν προκύψει άμεσα λύση στο θέμα της εταιρείας, είναι πιθανό να προκύψει ένα αρνητικό ντόμινο εξελίξεων, κάτι που είναι το τελευταίο που χρειάζεται η Ανόρθωση.

Ανδρέας Βεντούρης