Ο προπονητής, Αλέξης Γαρπόζης μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και αναφέρθηκε στην σεζόν που μας πέρασε για τον ίδιο προσωπικά, το ότι δεν συνέχισε στην ΑΕΛ, την άποψη του για την Εθνική Κ-17 και για το πρωτάθλημα που μας πέρασε.

Αναλυτικά:

Για την πρώτη του σεζόν στην α’ κατηγορία: «Ήταν η πρώτη μου χρονιά στην πρώτη κατηγορία. Με τα δεδομένα που υπήρχαν ήταν μια χαρά. Βλέπω την συνέχεια πολύ πιο έμπειρος».

Για την πορεία του με την ΑΕΛ: «Έβλεπα ότι αυτή η ομάδα είχε περισσότερα να δώσει. Υπήρχαν παίκτες ποιοτική. Σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμενε ο κόσμος. Χάσαμε λίγο την συνοχή των αποτελεσμάτων λόγω του αποκλεισμού από το κυπέλλο. Μετά η ομάδα ήθελε βαθμούς για να αποφύγει τις περιπέτειες. Κάναμε καλή διαχείριση και τελειώσαμε με αξιοπρέπεια. Επαναφέραμε πολλούς παίκτες, πήραμε άμεσα βαθμούς, αλλάξαμε την αγωνιστική κατάσταση και στην δεύτερη φάση βάλαμε κάποιους νεαρούς».

Για το ότι δεν συνέχισε στην ΑΕΛ: «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε. Όταν μίλησα με τον πρόεδρο μου είπε ότι είναι απόφαση της διοίκησης και δική του να βρουν κάποιο ξένο προπονητή. Το πρώτο ραντεβού είχε μεγάλη διάρκεια ενώ το δεύτερο 5’ διότι είχε παρθεί η απόφαση για ξένο τεχνικό».

Για την συνέχεια στην καριέρα του: «Δυστυχώς έτσι έχει η ζωή του προπονητή. Ότι καλό υπάρξει και με ενδιαφέρει θα συνεργαστώ. Δεν είμαι από τους προπονητές που εάν φύγω από μία ομάδα πρέπει να βρω άλλη άμεσα. Είναι δύσκολο στην α’ κατηγορία πλέον. Εάν υπάρξει μία ομάδα β’ κατηγορίας και με ενδιαφέρει θα το μελετήσω και θα αποφασίσω. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο».

Για την Εθνική Κ-17: «Είναι μία μικρογραφία της Εθνικής Ανδρών. Είμαστε λίγο πίσω αλλά δεν φταίνε οι προπονητές και αυτοί που διοικούν. Υπάρχει θέμα στο αναπτυξιακό και χρήζει μεγάλης μελέτης. Πρέπει να δούμε παραδείγματα από το εξωτερικό για να μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε. Δεν έχουμε επαγγελματίες προπονητές στο αναπτυξιακό και είναι ένα βασικό πρόβλημα. Είναι σκληρό αλλά είναι αλήθεια, δεν θα προοδεύσουμε ποτέ πιστεύω».

Για τον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο: «Θεωρώ ο καθένας πήρε αυτό που έδωσε και το ΑΠΟΕΛ και η Πάφος FC. Το ίδιο ισχύει για την ΑΕΚ και την Ομόνοια. Η Πάφος FC έπρεπε κάποτε να βγει Ευρώπη, επενδύουν πάρα πολλά και θεωρώ ήταν η σειρά της. Οι ομάδες με επενδυτές δύσκολα θα μένουν εκτός 6άδας και εκτός στόχων εκτός συγκλονιστικού απροόπτου».