Οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, στις βραβεύσεις της ομοσπονδίας:

«Το φετινό πρωτάθλημα ήταν το αποκορύφωμα της αυξανόμενης ανταγωνιστικότητας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Ο τίτλος κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική, ενώ η λίστα με τα εισιτήρια θα γνωστοποιηθεί μετά τον τελικό κυπέλλου. Συγχαρητήρια στους διακριθέντες και σε όλους αγωνίστηκαν. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ που κατέκτησε το πρωτάθλημα, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το είπα ξανά, το λέω και φέτος. Το πρωτάθλημα το παίρνει πάντοτε η ομάδα που το αξίζει. Είχε τις περισσότερες νίκες, την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε Ομόνοια και Πάφος FC στον τελικό κυπέλλου. Το λέω με πλήρη επίγνωση, το κυπριακό ποδόσφαιρο ανέβηκε και συνεχίζει να ανεβαίνει επίπεδα. Πριν μερικά χρόνια, η συμμετοχή κυπριακών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Πλέον όχι μόνο συμμετέχουν αλλά έχουν και αξιώσεις. Συγχαίρω και τις τρεις ομάδες που ανέβηκαν στην α’ κατηγορία, όπως και τις υπόλοιπες που κέρδισαν την άνοδό τους. Σε λίγες μέρες αρχίζει η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που έγινε ποτέ στη χώρα μας. Θα είναι σημείο αναφοράς στις επόμενες γενιές. Περιμένουμε από τους φιλάθλους να γεμίσουν τα γήπεδα. Είναι απαιτητική οργάνωση, ψηλού επιπέδου που χρειάζεται πολλή δουλειά και κόπο. Τον Σεπτέμβριο συμπληρώνουμε ως ομοσπονδία τα 50 χρόνια ζωής. Θα γίνει μία μεγάλη εκδήλωση με προσωπικότητες από το εξωτερικό. Πριν λίγα χρόνια εξαγγείλαμε τη δημιουργία αθλητικού κέντρου Εθνικών ομάδων στον Κόρνο. Για λόγους που δεν ευθυνόμαστε, βγήκαμε εκτός χρονοδιαγράμματος αλλά με διάφορες ενέργειες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
Κατά την άποψή μου, είχαμε μια καλή χρονιά στη διαιτησία, με λιγότερες φωνές. Ανακοινώσαμε την επέκταση της συνεργασίας μας με τον Ντομένικο Μεσίνα και τον συνεργάτη του. Πρέπει να στηρίξουμε τον Κύπριο διαιτητή, αυτό μας αφορά όλους για να αντιμετωπίσουμε την προκατάληψη. Έχουμε καλούς Κύπριους διαιτητές, τους εμπιστευόμαστε.
Ως ομοσπονδία εμπιστευόμαστε τον Κύπριο παίκτη, θα πάρουμε σύντομα αποφάσεις και το πρωτάθλημα της α’ κατηγορίας και θα τις ανακοινώσουμε. Η απαγόρευση φιλάθλων ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Ο τελικός κυπέλλου θα γίνει με την παρουσία φιλάθλων. Είναι ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Για τη νέα σεζόν, είμαστε σε επαφές με τις αρχές για το πώς θα πορευτούμε».