Με τον ιδανικό για εκείνη τρόπο φαίνεται πως «κλειδώνει» την κατάκτηση του τίτλου στην Σκωτία η Σέλτικ!

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς πανηγύρισε την σπουδαία νίκη με 2-1 στον εντός έδρας μεγάλο ντέρμπι της με τη Ρέιντζερς, διευρύνοντας στους 6 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά και θέλοντας πλέον μόλις έναν βαθμό στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές (κόντρα σε Κιλμάρνοκ και Σεντ Μίρεν), έτσι ώστε να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια!

Η Σέλτικ έβαλε γερές βάσεις για να φτάσει στη μεγάλη νίκη στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας δύο γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (35′. 38′), με τον Ο’ Ράιλι να ανοίγει το σκορ και με τον Λούντστραμ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για το 2-0.

Ο Ντέσερς ξαναέβαλε τους φιλοξενούμενους στο ματς, μειώνοντας στο 40′, όμως στο 45′ ο Λούντστραμ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμά του, καταδικάζοντας ουσιαστικά την ομάδα του στην οδυνηρή ήττα.

Έτσι, η Σέλτικ διεύρυνε το αήττητο σερί (τρεις νίκες και μία ισοπαλία) κόντρα στη μεγάλη της αντίπαλο με την οποία θα συναντηθεί και στον τελικό του Κυπέλλου (25/5), ούσα έτοιμη να κατακτήσει το σκωτσέζικο πρωτάθλημα για 54η φορά στην ιστορία της (55 έχει η Ρέιντζερς).