Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την Ευρώπη, όμως η δουλειά δεν τελείωσε εδώ. Ο Κώστας Σλούκας έδωσε το σύνθημα για τον επόμενο στόχο, που είναι το πρωτάθλημα, ενδεκτικό για το πόσο θέλουν και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός τον τίτλο. Πότε επιστρέφουν στο παρκέ οι ομάδες, ποια η ημερομηνία έναρξης των τελικών.

Ο Κώστας Σλούκας το είπε και δύο φορές στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Την πρώτη αμέσως μετά τη λήξη του τελικού στο Βερολίνο, τη δεύτερη στους πανηγυρισμούς με τον κόσμο στο ανοιχτό πούλμαν.

“Βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα”, είπε, πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από την κατάκτηση της EuroLeague. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έδωσε το σύνθημα, αφού πλέον οι πράσινοι θέλουν να πάρουν τα σκήπτρα και εντός συνόρων, από τον αιώνιο αντίπαλό τους, τον Ολυμπιακό, έπειτα από μία διετία.

Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στην Stoiximan Basket League, γι’ αυτό και έχει το πλεονέκτημα έδρας. Ηταν πρώτος στην κανονική περίοδο και έχει αβαντάζ απέναντι και στον Άρη και φυσικά τους ερυθρόλευκους.

Οι αιώνιοι μπαίνουν στη μάχη των ημιτελικών άμεσα, αφού το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί στις 14 Ιουνίου. Ο λόγος; Η προετοιμασία της Εθνικής εν όψει του Προολυμπιακού αρχίζει στις 17/6 και ο Σπανούλης θέλει να ξεκουραστούν οι διεθνείς έστω τρεις μέρες.

Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε της σεζόν

Πάμε να δούμε τώρα το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στα ημιτελικά.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Περιστέρι την Πέμπτη (30/5, 20.15) οι δύο ομάδες παίζουν πάλι στο “Ανδρέας Παπανδρέου” το Σάββατο 1η Ιουνίου.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη την Παρασκευή (31/5, 20.00) και εν συνεχεία η σειρά μεταφέρεται στο Αλεξάνδρειο την Κυριακή (2/6).

Αν οι σειρές δεν χρειαστούν τρίτο ματς (προκρίνεται όποιος κάνει δύο νίκες), τότε οι τελικοί θα αρχίσουν λογικά την Τετάρτη 5/6 και τα ματς για τις θέσεις 3-4 μια μέρα πριν. Αν όμως ένας εκ των ημιτελικών οδηγηθεί σε τρίτο παιχνίδι, τότε η τελική φάση θα πάει πιο πίσω.

Κάπως έτσι οι δρόμοι για τους τελικούς είναι δύο: Τελικοί 5/6, 8/6, 10/6, 12/6, 14/6 ή 6/6, 8/6, 10/6, 12/6, 14/6. Δηλάδη ανά δύο μέρες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακού θα κληθούν να παίξουν για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυντικό πρόγραμμα.