Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ωστόσο από αύριο, αναμένεται να επικρατεί ασθενής ψηλή πίεση. Από την Παρασκευή και μετά, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας, κατά διαστήματα αναμένεται να είναι αυξημένες.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά, θα παρατηρούνται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ενώ παροδικά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο το απόγευμα, παροδικά στα νοτιοδυτικά, θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

To βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα, θα παρατηρηθούν παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή, το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία, θα σημειώσει αισθητή άνοδο, για να βρεθεί σημαντικά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Πηγή: Alphanews