Δεν έχει ξανασυναντηθεί, πάντως, στο tour με τον 27χρονο Κινέζο (Νο.42) και αυτό πάντα κρύβει παγίδες, αλλά η λογική λέει ότι με το καλό… χωμάτινο πρόσωπό του θα καταφέρει να εξασφαλίσει μια θέση στον επόμενο γύρο.
Έχει, άλλωστε, και το αβαντάζ της επιπλέον ξεκούρασης μεταξύ των ματς του, καθώς ο Τζανγκ ταλαιπωρήθηκε από τη βροχή και τελείωσε τον αγώνα του για τον δεύτερο γύρο χθες το βράδυ.
Αν ο Στεφ επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και πάρει το εισιτήριο, τότε θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ματς Ρούμπλεφ-Αρνάλντι και ίσως τότε πάει στο Chatrier, καθώς μέχρι τώρα παίζει όλους αγώνες του στο Lenglen.
H αναμέτρηση με τον Τζανγκ είναι τέταρτη στο πρόγραμμα, οπότε αναμένεται να αρχίσει μετά τις μετά τις 18.30 (Eurosport).
Σήμερα, λοιπόν, ξεκινάει ο τρίτος γύρος σε άνδρες και γυναίκες και αυτοί που πήραν χθες τις τελευταίες θέσεις ήταν οι Κάσπερ Ρουντ και Χόλγκερ Ρούνε με τις δύσκολες νίκες τους σε βάρος των Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα και Φλάβιο Κομπόλι αντίστοιχα. Εκτός, πάντως, έμεινε ο Καρέν Χατσάνοφ (Νο.18 του ταμπλό), μετά την ήττα του στα πέντε σετ από τον Γιόζεφ Κόβαλικ.
Στις γυναίκες, έξω έμειναν Βικτόρια Αζαρένκα και Ντάρια Κασάτκινα, που επρόκειτο να συναντηθούν στον τρίτο γύρο, αλλά στη θέση τους θα δούμε Μίρα Αντρέεβα και Πέιτον Στερνς. Η τελευταία είναι η νέα παίκτρια του Τομ Χιλ, που ταξίδεψε στο Παρίσι με τον τίτλο του Ραμπάτ και συνεχίζει την αήττητη πορεία της!
Στο court επιστρέφουν σήμερα Γιάνικ Σίνερ, Κάρλος Αλκαράθ, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Χούμπερτ Χούρκατς, καθώς και οι Ίγκα Σβιόντεκ, Κόκο Γκοφ και Ονς Ζαμπέρ. Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, μάλιστα, έχει τα γενέθλιά της (γίνεται 23).
Το πρόγραμμα στα τρία μεγάλα courts:
Philippe Chatrier (13.00)
Γκοφ-Γιαστρέμσκα
Κότοφ-Σίνερ
Σβιόντεκ-Μπούζκοβα
(όχι πριν τις 21.15)
Kόρντα-Αλκαράθ
Suzanne Lenglen (12.00)
Σαμσόνοβα-Κοτσιαρέτο
Ρούπλεφ-Αρνάλντι
Φερνάντες-Ζαμπέρ
Τζανγκ-Τσιτσιπάς
Simonne Mathieu (12.00)
Ντανίλοβιτς-Βέκιτς
Πακέ-Βοντρούσοβα
Χούρκατς-Σαποβάλοφ
Μουτέ-Όφνερ