ύσκολα έβαλε η Αλμερία στην Μπέτις, αλλά η ομάδα του Πελεγκρίνι πήρε με 3-2 την αναμέτρηση και πλέον ουσιαστικά κλείδωσε την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Στο 8’ στην πρώτη στιγμή της αναμέτρησης ο Ίσκο γύρισε στο πέναλτι, η άμυνα της Αλμερία απέτυχε να διώξει και ο Φορνάλς άνοιξε το σκορ για την Μπέτις για το 1-0. Στο 11’ κλέψιμο και σέντρα του Τζόνι, ο Γουίλιαν Ζοσέ την κεφαλιά, πάνω στον Μαξιμιάνο. Στο 15’ ο Ίσκο είδε τον Αγιόθε, εκείνος σούταρε στην γωνία του Μαξιμιάνο, με τον Πορτογάλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 21’ σουτ του Τζόναθαν Βιέρα πάνω στον Σίλβα. Στο 28’ τραγικό λάθος στην άμυνα της Αλμερία, με τον Ίσκο να πλασάρει εύκολα για το 2-0. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαπτιστάο βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και σούταρε για να μειώσει 2-1 για την Αλμερία.

Στο 50’ δυνατό σουτ του Ρομπερτόνε, ασταθώς έδιωξε ο Σίλβα σε κόρνερ. Στο 55’ ο Εμπάρμπα μόνος μέσα στην περιοχή προσπάθησε να βρει την απέναντι γωνία του Σίλβα αλλά άστοχα. Στο 65’ νέο λάθος στην άμυνα της Αλμερία, ο Αγιόθε ρόλαρε όμορφα και με ευθύβολο σουτ έκανε το 3-1 για την Μπέτις. Ένα λεπτό μετά ο Ρομέρο ο οποίος μόλις είχε περάσει στην αναμέτρηση, καταρχήν πλάσαρε στο δοκάρι και στην συνέχεια μείωσε σε 3-2 για την Αλμερία. Στο 90+2’ πλασέ του Ρόδρι στην αγκαλιά του Μαξιμιάνο.

Μπέτις: Σίλβα, Σαμπαλί, Σωκράτης, Ριάντ, Μιράντα (84’ Άμπνερ), Γκίντο Ροντρίγκεζ, Τζόνι (60’ Αμπντέ), Φορνάλς (84’ Ρόδρι), Ίσκο, Αγιόθε (75’ Φεκίρ), Γούιλιαν Ζοσέ (60’ Γουίλιαμ Καρβάλιο)

Αλμερία: Μαξιμιάνο, Πούμπιλ (79’ Πόθο), Χούμι, Έντγκαρ, Σεντέλες, Ρομπερτόνε (84’ Μελέρο), Πένια, Βιέιρα, Μπαπτιστάο (79’ Σουάρεζ), Εμπάρπα, Λοσάνο (65’ Ρομέρο)