Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Παπαμιλτιάδους μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και ρωτήθηκε αν θα αλλάξει κάτι με την κάρτα φιλάθλου.

«Προς το παρών δεν προκύπτει κάτι νεότερο με αλλαγή της νομοθεσίας. Έγιναν κάποιες συναντήσεις και με το αρμόδιο Υπουργείο και με την Επίτροπο προσωπικών δεδομένων. Ακούστηκαν και εισηγήσεις για την ποιότητα των κλειστών κυκλωμάτων. Η νομοθεσία είναι εμπεριστατωμένη αλλά πάσχουμε στην εφαρμογή της. Όλοι οι φορείς της πρέπει να λειτουργούν σωστά. Ο ΚΟΑ βρίσκεται στην ολοκλήρωση νέου λογισμικού για την κάρτα φιλάθλου που λαμβάνει υπόψην και νέες τεχνολογίες και θα είναι πιο ικανό και πιο ασφαλές. Στη νομοθεσία υπάρχει πρόνοια που προϋποθέτει τοποθέτηση κατάλληλου κυκλώματος αλλά δεν καθορίζει πιο είναι το κατάλληλο. Κάναμε συγκεκριμένη εισήγηση. Είναι ένα σημείο τρωτό που πρέπει να αλλάξει, αυτό με την ευκρίνεια. Όταν δεν υπάρχει προϋπόθεση για την ευκρίνεια δεν ξέρουμε αν είναι κατάλληλο το σύστημα που τοποθετήθηκε από τον κάθε ιδιοκτήτη. Από τα 10 γήπεδα, τα δύο μόνο είναι κρατικής ιδιοκτησίας. Άρα η νομοθεσία επιβάλλει στον κάθε ιδιοκτήτη κάποια πράγματα».

Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο λογισμικό; «Είναι έτοιμο αλλά εκκρεμούν κάποιες εγκρίσεις από την Επίτροπο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Θα ολοκληρωθεί στον ενάμιση μήνα και θα είναι έτοιμο να δοθεί προς χρήση. Η πολιτική του οργανισμού είναι να δοθεί προς χρήση για παρατεταμένο διάστημα για να εκδώσει ο κάθε φίλαθλος την κάρτα του. Για κάποιους μήνες θα δουλέψουν παράλληλα τα δύο συστήματα»

Δεν υπάρχει θέμα να μην συνεχίσει η κάρτα φιλάθλου, συνεχίζει υπό νέα δεδομένα: «Αντιθέτως το νέο λογισμό προϋποθέτει μεγαλύτερη ασφάλεια με τις εκδόσεις και καλύτερη εφαρμογή της κάρτας. Συζητάμε και κάποια επιπλέον πράγματα για τον έλεγχο που θα γίνεται στην είσοδο».