«Δεν έπαιζα το καλύτερό μου τένις αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη, αλλά κατάφερα να βρω τον τρόπο και να φτάσω μέχρι τον τελικό», είπε στη συνέντευξη τύπου μετά την ήττα από τον Κάσπερ Ρουντ. «Στον προημιτελικό ήμουν έναν πόντο μακριά από την ήττα και γενικά όλη την εβδομάδα δεν ένιωθα τα χτυπήματά μου τόσο αποτελεσματικά όσο στο Mόντε Κάρλο. Πάλεψα, όμως, ακόμα κι έτσι και το ότι ήμουν στον τελικό είναι εκπληκτικό. Είμαι χαρούμενος που βρήκα τρόπους για να φτάσω εδώ. Σήμερα δεν είχα την πνευματική ικανότητα να παλέψω, παρότι πίεσα τον εαυτό μου. Ο Κάσπερ ήταν πολύ καλός, είχε πιο φρέσκο μυαλό, έπαιξε καλύτερο τένις και άξιζε τη νίκη».

Θα είναι έτοιμος για τη Μαδρίτη; «Έχω μερικές μέρες μέχρι τότε, δεν θα παίξω μέχρι την Παρασκευή. Οπότε θα έχω μία ή δύο μέρες να αποσυνδεθώ, μετά θα προπονηθώ. Εκεί τα γήπεδα είναι διαφορετικά από αυτά της Βαρκελώνης. Το περιβάλλον επίσης στη Μαδρίτη με βοηθάει να παίξω καλά, να έχω την κατάλληλη νοοτροπία».

Ρωτήθηκε και αν θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη: «Οπωσδήποτε, θέλω αυτόν τον τίτλο, είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για να παίζω τένις. Είναι κρίμα που δεν κατάφερα να κερδίσω μετά από τέσσερις τελικούς εδώ. Μια φορά έφτασα πολύ κοντά, είχα ματς πόιντ, τις άλλες δυο φορές και σήμερα όχι τόσο. Ελπίζω να έχω ξανά την ευκαιρία να παίξω σε τελικό και να μη χάσω στα δύο σετ. Απαιτεί πολλά να βρεθείς στον τελικό αυτού του τουρνουά. Το δικό μου παιχνίδι τουλάχιστον δεν ταιριάζει τόσο καλά σ’ αυτές τις συνθήκες, οπότε θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ καλύτερα και ίσως τα επόμενα χρόνια να είμαι καλύτερος και να μπορέσω επίσης να εξοικονομήσω ενέργεια, που είναι κι αυτό σημαντικό».