Γύρω στις 11.30 το πρωί θα διενεργηθεί από ιατροδικαστές, στη παρουσία και ανθρωπολόγου, η νενομισμένη νεκροτομή στο μισό πτώμα που εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης στη περιοχή Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα, η οποία αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το γένος, την ηλικία, το χρόνο αλλά και τις συνθήκες θανάτου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρίστος Ανδρέου, Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας «γύρω στις δύο χθες το μεσημέρι, λήφθηκε πληροφορία από πολίτη, ο οποίος μετέβη για ψάρεμα, ότι σε βραχώδη περιοχή κοντά στην περιοχή της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα, είχε εντοπίσει ανθρώπινο πτώμα. Η σκηνή αποκλείστηκε αμέσως από μέλη της Αστυνομίας και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο πτώμα, από τη μέση και κάτω και πως ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης».

Πρόσθεσε ότι «λόγω ακριβώς της προχωρημένης αποσύνθεσης η Αστυνομία δεν κατάφερε να εξακριβώσει κατά πόσον το πτώμα ανήκε σε άνδρα ή γυναίκα. Σήμερα γύρω στις 11.30 το πρωί αναμένεται να διενεργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου μεταφέρθηκε το πτώμα, η νενομισμένη νεκροτομή από τους ιατροδικαστές, στην παρουσία και ανθρωπολόγου, προκειμένου να διαπιστωθεί, το γένος, η ηλικία και ενδεχομένως και ο χρόνος θανάτου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ανδρέου είπε ότι «δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον το πτώμα ξεβράστηκε από τη θάλασσα, ωστόσο οι πιο σοβαρές ενδείξεις καταδεικνύουν ότι αυτό έγινε. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία μέλη της οποίας άρχισαν περιπολίες και εξετάσεις στη θαλάσσια περιοχή, προς εντοπισμό ενδεχομένως και άλλων ευρημάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανακριτές στην ταυτοποίηση της σορού και στα αίτια του θανάτου».

Σημείωσε ακόμα ότι «στη βάση των ευρημάτων της νεκροτομής που θα διενεργηθεί αναμένουμε να διευκρινιστούν εάν το πτώμα ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα, η ηλικία και οι συνθήκες του θανάτου».

Ερωτηθείς κατά πόσον το πτώμα ενδεχομένως να ανήκει σε παράτυπο μετανάστη, ο κ. Ανδρέου απάντησε ότι «τίποτε δεν αποκλείεται, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν πιθανότατα το πτώμα πρέπει να ξεβράστηκε από τη θάλασσα, ωστόσο και αυτό θα διαπιστωθεί από τις εξετάσεις που θα γίνουν».

Σημείωσε επίσης ότι «η προχωρημένη αποσύνθεση στην οποία εντοπίστηκε το πτώμα αλλά και το γεγονός ότι δεν ήταν ολοκληρωμένη η σορός, σίγουρα δυσχεραίνει το έργο των ιατροδικαστών, της ανθρωπολόγου αλλά και των ανακριτών που εξετάζουν την υπόθεση».

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE