Ο θυμόσοφος λαός λέει πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, στην ΑΕΚ ωστόσο ελπίζουν ότι στην περίπτωση του Ραν Μπεν Σιμόν και την Εθνική Ισραήλ, θα είναι μια απλή σπίθα που θα… σβήσει.
Δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα έκαναν λόγο για την προοπτική να αναλάβει ο 53χρονος προπονητής την τεχνική ηγεσία της Εθνικής, σε περίπτωση που ο Μπαράκ Μπαχάρ, απαντήσει αρνητικά (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε από το Ισραήλ, παρουσιάζουμε την ακριβή διάσταση του θέματος:
Ο Μπαράκ Μπαχάρ αποτελεί δεδομένα τον πρώτο στόχο της ομοσπονδίας, του έχει κατατεθεί ήδη επίσημη πρόταση ωστόσο ο ίδιος δεν έχει δώσει την απάντησή του και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό: δεν έχει αποφασίσει αν προτιμάει να αναλάβει τώρα την Εθνική της χώρας του ή να συνεχίσει σε σωματειακό επίπεδο, έχοντας μάλιστα στο πίσω μέρος του μυαλού του την… Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Παρά την μεγάλη αποτυχία με τον αποκλεισμό της στην Ευρώπη από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, με τον τρόπο που σημειώθηκε και τη βαριά ήττα στη ρεβάνς, είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς είναι στο +10 από τη δεύτερη Μακάμπι Χάιφα, κάτι που μετράει περισσότερο ακόμη κι από τον αποκλεισμό.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ο προπονητής της, Ρόμπι Κιν, δύσκολα θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, αφενός λόγω του πολέμου, αφετέρου γιατί έχει στο μυαλό του είτε να το ψάξει για να αναλάβει μία αγγλική ομάδα, είτε την… Εθνική Ιρλανδίας.
Κάπου εδώ μπαίνει στη μέση ο… Ραν Μπεν Σιμόν, ο οποίος είναι δεύτερος στη σχετική λίστα. Ο προπονητής της ΑΕΚ χαίρει της εκτίμησης του προέδρου της ομοσπονδίας, Σίνο Ζουάρες, ο οποίος εάν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Μπαχάρ, θα προχωρήσει σε επαφές με τον Μπεν Σιμόν για να διαδεχθεί τον Αλόν Χαζάν στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας.
Στο ερώτημα αν η ΑΕΚ έχει προβεί σε επαφές με τον προπονητή της για ανανέωση του συμβολαίου του, η απάντηση είναι καταφατική, ωστόσο ο ίδιος, στη συζήτηση που είχε με τον Τσάβι Ρόκα, του μετέφερε ότι πρωτίστως θέλει να ολοκληρωθεί η σεζόν και ακολούθως να συζητήσουν για το συμβόλαιό του.
Είναι δεδομένο ότι ο Μπεν Σιμόν είναι πολύ ευχαριστημένος με τη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ, απολαμβάνει τη στήριξη όλων κι ασφαλώς δεν είναι αρνητικός να συνεχίσει. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, είχε φέρει και συγγενείς του από το Ισραήλ για να παρακολουθήσουν από κοντά το τελευταίο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ.
Απ’ εκεί και πέρα όμως, ουδείς μπορεί να προδικάσει τι μέλλει γενέσθαι, εάν έρθει πρόταση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της χώρας του και ποια θα είναι η προσέγγιση από τη δική του πλευρά. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι θα σημαίνει κάτι τέτοιο για τον ίδιο και μάλιστα, όπως μας ειπώθηκε από Ισραήλ μεριά, «εάν του προταθεί να αναλάβει την Εθνική, θα είναι η ευκαιρία του καθώς πολύ δύσκολα θα του προκύψει ξανά αυτή η ευκαιρία στο μέλλον». Πέραν του ότι βεβαίως είναι και το οικονομικό σκέλος στη μέση, καθώς η ομοσπονδία θα δώσει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο στον (όποιον) ομοσπονδιακό προπονητή…
Μας μεταφέρθηκε πάντως πως η πρόθεση του Σίνο Ζουάρες, είναι να κλείσει το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής ομάδας μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες. Αυτό δεν είναι αρνητικό πάντως για την ΑΕΚ.
Εν κατακλείδι, όλα εξαρτώνται από την απάντηση του Μπαχάρ στην ομοσπονδία του Ισραήλ. Αν είναι θετική, τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες παραμονής του Μπεν Σιμόν στην ομάδα της Λάρνακας. Σε αντίθετη περίπτωση, τα πάντα θα είναι ανοικτά…

Ανδρέας Βεντούρης