Μπορούμε να καταγράψουμε μία σειρά από λόγους που η ΑΕΚ έχει καταφέρει να βρίσκεται πολύ γερά στη μάχη του πρωταθλήματος. Ένας εξ αυτών, είναι η εντυπωσιακή της επίδοση στα εκτός έδρας παιχνίδια στα πλέι οφ. Η ομάδα της Λάρνακας έχει το απόλυτο νικών μακριά από την «Αρένα», μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα με το ίδιο σκορ!
Με 1-0 νίκησε την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης», την Ομόνοια στο ΓΣΠ, την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και τον Άρη στο «Αλφαμέγα»! Ένα γκολ σε κάθε ματς αποδείχθηκε αρκετό, καθώς κατάφερε σε όλα να διατηρήσει το μηδέν παθητικό!
Πλέον της απέμεινε μόνο ένα εκτός έδρας παιχνίδι, την τελευταία αγωνιστική με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, ένα ματς ωστόσο που είναι πολύ… μακριά. Όσο κι αν γυροφέρνει στο μυαλό ελέω… υπολογισμών, αυτό αφορά τους οποιουσδήποτε εκτός αποδυτηρίων. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι τότε τα βαθμολογικά δεδομένα.
Το μόνο που βρίσκεται στο μυαλό όλων στην ΑΕΚ είναι το ντέρμπι με την Ομόνοια. Ένα ακόμη κομβικό και καθοριστικό παιχνίδι, απέναντι σε μία φορμαρισμένη ομάδα που όπως δήλωσε ο προπονητής της, θα πάει στην «Αρένα» για να παίξει έναν… τελικό. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ωστόσο το αντιμετωπίζουν και στην ΑΕΚ

Ανδρέας Βεντούρης