Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο αναλυτής επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυπριανίδης και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής για τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ στον α’ όμιλο:

Πάφος FCΑΠΟΕΛ (ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Sozza Simone, VAR: Χριστοφόρου Μάριος)

28’ «Τρέχοντας ο Τσεπάκ πάτησε το Ντράγκομιρ και τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, δεν αντιλήφθηκε εάν υπήρχε παράβαση ή όχι στη φάση ο διαιτητής αφού δεν ήταν σε καλή θέση, εδώ το VAR έπρεπε να τον καλέσει να δει και να αποφασίσει εάν αυτό το πάτημα ήταν ικανό για παράβαση».

46’ «Πέσιμο του Μαρκίνιος μετά από κίνηση του χεριού του Ναμ, παρόμοια φάση με την προηγούμενη που ανέφερα. Είναι δύο τα ενδεχόμενα, ή ήταν ικανό για παράβαση ή έπεσε για να πάρει το πέναλτι. Επίσης και σε αυτή τη φάση μπορούσε να τον στείλει το VAR για να δει την φάση και να κρίνει. Εδώ όμως είχε καλό οπτικό πεδίο ο διαιτητής σε σύγκριση με πριν».

55’ «Πέσιμο του Τσεπάκ μετά από πάτημα και επαφή με το γόνατο από τον Δημητρίου, την έχασε την φάση ο διαιτητής αλλά τον διόρθωσε το VAR σωστά».

68’ «Ο Βαλακάρι κάνει μία ενέργεια και δέχεται σπρώξιμο από τον Τσεπάκ, παίρνουν τη μπάλα οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ και μπαίνει το τέρμα. Δεν δικαιούται το VAR να επέμβει για πέναλτι διότι η παράβαση ήταν εκτός περιοχής. Έπρεπε όμως το VAR να τον καλέσει να δει την φάση για να δει ότι το ΑΠΟΕΛ κέρδισε τη μπάλα για να μπει το τέρμα με παράβαση και να ακύρωνε το τέρμα».

ΆρηςΑΕΚ (ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Kehlet Jakob, VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης)

«Σωστά ακυρώθηκαν για οφσάιντ τα δύο γκολ του Άρη αφού ο Σάβο ήταν εκτεθειμένος. Το ξανά είπαμε εάν η τεχνολογία το επιβεβαιώσει τότε εγώ δεν μπορώ να επέμβω περισσότερο. Μόνο ο Μεσίνα στην επεξήγηση μπορεί να τους διορθώσει».

84’ «Δεν υπήρχε πέναλτι πάνω στον Κοκόριν από τον Πίριτς διότι βρήκε τα πατήματα του και έκανε το τελείωμα. Δεν ήταν ικανή η επαφή αφού πάτησε κανονικά και έκανε το πλασέ με κενό τέρμα».

ΑνόρθωσηΟμόνοια (ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντωνίου Μενέλαος, VAR: Φελλάς Κωνσταντίνος)

«Δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο από αυτό το παιχνίδι».