Μερικές φορές ξέρεις τι να περιμένεις. Άλλες πάλι όσο κι αν ξέρεις τι να περιμένεις, σε εκπλήσσει όταν το βλέπεις να συμβαίνει. Η Κηφισιά, για παράδειγμα, δεν είναι κάποια υπερομάδα – έχει αποδειχθεί με την πορεία της φέτος. Θα περίμενες, όμως, κάτι διαφορετικό σε ένα ματς που δεν υπάρχει «αύριο». Διότι όσο και να είναι το άγχος, όση και να είναι η πίεση, το «θέλω» ορισμένες φορές οφείλει να είναι πιο ισχυρό από καθετί άλλο. Στην περίπτωση των νεοφώτιστων, όμως, δεν ήταν έτσι τα πράγμα. Ήξερε ότι χρειάζεται αποτέλεσμα, ήξερε ότι ενδεχομένως ούτε η ισοπαλία να μην είναι αρκετή, κι όμως έπαιζε με μια αφέλεια και μια χαλαρότητα που ήταν ανόμοια της ανάγκης της για βαθμούς. Εύκολα λάθη στην άμυνα, μηδενική ένταση και ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ήταν σε ρόλο παρατηρητή απέναντι στον Ατρόμητο. Και δεν είναι, δα, ότι έκαναν και πολλά οι γηπεδούχοι. Τέσσερις φάσεις μετρημένες και με αρκετή δόση πλεονασμού κι αυτές.

Η πρώτη στα δίχτυα! Ο Αγκιμπού Καμαρά εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσάπαν και με ψύχραιμο πλασέ οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ στο 16ο λεπτό. Ακολούθησαν ένα σουτ του Βαλέντσια στο 25’, ακόμα ένα από τον Κούντε στο 34’ και μια προσπάθεια του Αντζιέλσκι στο 43’, την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο Γιάννης Νικοπολίδης, στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το 1-0 έδινε στον Ατρόμητο ακόμα τρεις βαθμούς στο δρόμο για να φτάσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ και έβδομη συνολικά, αλλά το βασικό θέμα ήταν ότι εκείνη τη στιγμή ουσιαστικά έσπρωχνε την Κηφισιά στον υποβιβασμό.

Η σπίθα και η φλόγα!

Κάθε φορά που κάποιος μειώνει το ρόλο του προπονητή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, μπορείτε να του δείχνετε ματς σαν και αυτό. Ο Κώστας Μπράτσος ανακάτεψε την τράπουλα στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξε το σχηματισμό της Κηφισιάς και έπαιξε με τρεις στην άμυνα για να δικαιωθεί. Όχι άμεσα, αλλά προϊόντος χρόνου και αφού ο Κούντε απέτυχε να κρεμάσει τον Νικοπολίδη για να πετύχει το γκολ της χρονιάς! Η σπίθα που χρειαζόταν η Κηφισιά ήρθε στο 64’, όταν με κεφαλιά ο Σνάιντερλαν εκμεταλλεύτηκε την άψογη εκτέλεση φάουλ του Πρίτσα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Κι όταν υπάρχει σπίθα, έρχεται και η φλόγα! Άριστη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, εξαιρετική σέντρα του Κλωναρίδη και ο Μπαρμπόσα πάλι με κεφαλιά φέρνει τούμπα το ματς και την υπόθεση υποβιβασμός. Και πάλι η Κηφισιά δεν όριζε τη μοίρα της, αλλά τουλάχιστον είχε σε κάτι να ελπίζει.

Το 1-2 ακολούθησαν τουλάχιστον δύο αμφισβητούμενες αποφάσεις του βοηθού διαιτητή, ο οποίος μάλλον βιάστηκε να σηκώσει το σημαιάκι και να σταματήσει τις φάσεις του Ατρόμητου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αξιολογηθούν από το VAR. Όπως συνηθίζεται, το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά, ο Ατρόμητος έψαξε την ισοφάριση, η Κηφισιά είχε ευκαιρίες να κλειδώσει το ματς, ο Μπιφουμά τις σπατάλησε αμφότερες, αλλά ήταν αρκετός τυχερός και δεν στοίχισε στην ομάδα του τη νίκη και την κατηγορία.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Τριμμάτης (67’ Τσακμάκης), Ασεβέδο (73’ Κιβρακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασίου, Έντερ, Κούντε, Βαλένσια, Καμαρά, Βρακάς (62’ Βρακάς), Αντζιέλσκι (62’ Βέργος).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Τσανάτζια (58’ Μπιφουμά), Τσάπαν, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Σολόα, Σναϊντερλάν, Μενέντες (46’ Κλωναρίδης), Πρίτσας (82’ Τετέι), Μπαρμπόσα (75’ Γκόμπελιτς), Οζέγκοβιτς (82’ Γιόβαντσιτς).