Σαν σήμερα στις 24 Απριλίου του 1996 καταγράφηκε μία ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σε διεθνές φιλικό παιχνίδι της Ισλανδίας με την Εσθονία ο Εϊντούρ Σμάρι Γκούντγιονσεν αντικατέστησε τον πατέρα του Άρνορ και αμφότεροι βίωσαν μια ξεχωριστή εμπειρία. 

Συγκεκριμένα, ο 17χρονος επιθετικός της Τσέλσι, Έιντουρ Σμάρι Γκούντγιονσεν και ο 35χρονος πατέρας του, Άρνορ, έγραψαν ιστορία κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα της Ισλανδίας εναντίον της Εσθονίας στο Ταλίν. Ο Άρνορ άρχισε ως βασικός στον αγώνα και ο Έιντουρ τον αντικατέστησε στο δεύτερο ημίχρονο, στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ισλανδίας. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που πατέρας και γιος αγωνίστηκαν στον ίδιο διεθνή αγώνα. Για την ιστορία η Ισλανδία επικράτησε με 3-0.

Εκείνη την ημέρα ικανοποιήθηκε η ευχή του Άρνορ προς τον γιο του το 1987, όπως αγωνιστούν μαζί σε διεθνή αγώνα. Ήταν η πρώτη και τελευταία τους συνύπαρξη στο γήπεδο, αφού στη συνέχεια ο νεαρός έμεινε δύο σεζόν εκτός δράσης λόγω σοβαρού τραυματισμού και ο πατέρας του τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

«Ήταν τρελό να βλέπω τον γιο μου στα αποδυτήρια. Προσπάθησα να είμαι καλό πρότυπο στο μεγάλωμά του και σωστός πατέρας. Βλέποντας τον ένιωσα πως πήρα το καλύτερο βραβείο και έκανα καλή δουλειά στην ανέλιξή του», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Άρνορ για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Το βλαστάρι του είπε από πλευράς του: «Θυμούμαι ότι ήμουν πολύ νευρικός. Όχι στην πιθανότητα να αγωνιζόμουν με τον μπαμπά μου, αλλά στην ιδέα πως θα εκπροσωπούσα τη χώρα μου σε τόσο νεαρή ηλικία. Με βοήθησε που είχαν τον πατέρα μου στα αποδυτήρια, επειδή ήταν καλό πρότυπο και με έκανε να νιώθω φυσιολογικά».