Ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ομόνοια 29ης Μαίου και τα χρωστούμενα από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια.

Έγιναν επαφές με την Ομόνοια 29ης Μαίου: «Συζητήσεις δεν έγιναν, κρούση έγινε προς την πλευρά μας. Δεν ήμασταν αρνητικοί, είπαμε να τελειώσει και το δικό τους πρωτάθλημα και να δούμε τι θα γίνει με τις υπόλοιπες ομάδες, ποιοι θα παίξουν εδώ, ποιοι θα παίξουν Ευρώπη και άλλα. Θα το δούμε εσωτερικά εμείς και σε επίπεδο διεύθυνσης και σε επίπεδο συμβουλίου»

Πιστεύετε ότι είναι εφικτό να προκύψει συμφωνία; «Υπάρχουν διάφορα δεδομένα. Αντιλαμβάνεστε ότι η α’ κατηγορία είναι άλλο πράγμα. Κάποιος ο οποίος μπαίνει στην α’ κατηγορία πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί, ειδικά σε αυτό το γήπεδο που είμαστε αυστηροί. Είναι και η καταβολή των ποσών που πρέπει να πληρώνονται. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την μη καταβολή των χρημάτων και κανείς δεν θα παίζει στο ΓΣΠ αν τακτοποιεί τις οφειλές για τα δικαιώματα. Πήγαν τόσο ψηλά τα χρωστούμενα που δημιουργούν και θέμα επιβίωσης».

Τα ποσά θα είναι τα ίδια με το ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια: «Τα ποσά είναι τα ίδια κανονικά, αλλά μ τον Ολυμπιακό κάναμε έναν άλλο διακανονισμό. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Αρνητικοί δεν είμαστε αλλά υπάρχουν διάφορα πράγματα που θα πρέπει να συνυπολογιστούν».

Είναι και το θέμα της κάρτας φιλάθλου που είναι εναντίον οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης Μάιου: «Δεν είναι θέμα αυτό. Αν έχουν κάρτα μπαίνουν στο γήπεδο, αν δεν έχουν δεν μπαίνουν».

Για τυχόν αλλαγές στη νομοθεσία της κάρτας φιλάθλου: «Μπορεί να τηρείται από τα σωματεία το μητρώο αλλά το κεντρικό μητρώο θα είναι στον ΚΟΑ. Θα έχει πρόσβαση εκεί η αστυνομία. Ξεπεράστηκε το θέμα. Είναι καιρός να λήξει για την Ομόνοια 29ης Μαίου. Να πάνε να βγάλουν τις κάρτες τους. Να είναι έντονη η παρουσία τους αλλά χωρίς παραβατικές συμπεριφορές».

Εξηγείστε μας λίγο αυτό που είπατε ότι δεν θα παίζει καμία ομάδα που δεν πληρώνει: «Δεν θα παίζει κανείς που δεν θα τηρεί τον τρόπο διακανονισμού που έχει συμφωνηθεί».

«Γίνονται προσπάθειες διακανονισμού».

Ποια είναι τα ποσά; «Είναι τα ποσά τα οφείλουν και οι οφειλές που θα δημιουργηθούν. Δεν μπορείς να χρωστάς ένα ποσό και να συνεχίζεις να

Αφορά και τις δύο ομάδες αυτό; «Αφορά και τις δύο ομάδες αλλά τα οφειλόμενα είναι λιγότερα της Ομόνοιας και περισσότερα το ΑΠΟΕΛ».

Δεν πληρώθηκε τίποτα μετά από εκείνες τις επαφές με το ΑΠΟΕΛ: «Όχι δεν πληρώθηκε τίποτα. Υπάρχει καλή θέληση για να βρεθεί λύση και πιστεύω ότι θα βρεθεί».