Στη σύλληψη ανηλίκου 16 ετών, από μέλη της Αστυνομίας στη Λάρνακα, για το αυτόφωρο αδίκημα της μαχαιροφορίας, μετά από καταγγελία που είχε νωρίτερα χθες το απόγευμα υποβληθεί στην Αστυνομία, από άντρα και γυναίκα, επισκέπτες στη Δημοκρατία, η οποία αφορούσε στη νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Οι δύο επισκέπτες είχαν συγκεκριμένα καταγγείλει στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι, γύρω στις 3.30 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ βρίσκονταν με φίλους τους σε περιοχή στη Λάρνακα, προσεγγίστηκαν από τέσσερις νεαρούς, ένας από τους οποίους πρόταξε μαχαίρι εναντίον τους και εξέφρασε απειλή εναντίον τους, σε σχέση με την εθνική καταγωγή τους.

Στοιχεία προέκυψαν από τις εξετάσεις που έγιναν ακολούθως της σύλληψης λίγο μετά τις 10 το βράδυ, του 16χρονου υπόπτου, ο οποίος φέρεται να είναι και ο δράστης της επίθεσης, απειλής και μαχαιροφορίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης μιας υπόθεσης που αφορά στην νομοθεσία για καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας στην Πάφο, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, άντρας ηλικίας 61 ετών, ο οποίος και τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία και καταγγελία που υπέβαλε άντρας ηλικίας 38 ετών στο ΤΑΕ Πάφου, χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής, πρόσφατα ανήρτησε φωτογραφίες του 38χρονου και σχόλια υβριστικού, απειλητικού και ρατσιστικού περιεχομένου. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο ίδιος ύποπτος φέρεται να απέστειλε στον 38χρονο παραπονούμενο και τηλεφωνικά μηνύματα, με το ίδιο υβριστικό, απειλητικό και ρατσιστικό περιεχόμενο.

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com