Ο Αιμίλιος Χριστοφή, με ανάρτησή του, ενημέρωσε πως «κρεμάει» τη σφυρίχτρα του, μετά από σχετική επιστολή παραίτησης, τονίζοντας πως πάντα προσπαθούσε να είναι δίκαιος και αντικειμενικός.
Αναλυτικά:
«Το ημερολόγιο έγραφε 24/9/2008. Μια μέρα μετά τα γενέθλια μου έβαζα για πρώτη φορά τα ρούχα του διαιτητή και μια σημαία στο χέρι για να μπω στον πρώτο μου αγώνα σαν βοηθός διαιτητή.
Ακολούθησαν χιλιάδες αγώνες στο πέρασμα 16 ολόκληρων χρόνων από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΚΟΠ μέχρι και της επαγγελματικές κατηγορίες. Με ορισμό μου σε τελικό κυπέλλου μικρών κατηγοριών, με επιλογή μου σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πανεπιστημιακού αθλητισμού σαν διαιτητής στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας διευθύνοντας και τους 2 ημιτελικούς .
Πάντα προσπαθώντας να είμαι δίκαιος και αντικειμενικός να δίνω αυτό που βλέπω είτε σωστό είτε λάθος. Ήρθε η στιγμή να πω το δικό μου αντίο στο χώρο της Διαιτησίας .
Την προηγούμενη Παρασκευή έχω αποστείλει την πρόθεση μου να παραιτηθώ.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώτο μου μέντορα στο χώρο κύριο Andreas Michael που ήταν πραγματικά δεύτερος πατέρας πρώτα και μετά δάσκαλος καθώς επίσης και τον κύριο Τσαγγάρη Μάριο αφού ήταν ο άνθρωπος που με επέλεξε να είμαι ο ένας από τους τέσσερις διαιτητές που επιλέχθηκαν στο πρώτο Cy Core με κύριο ομιλητή τον κύριο Βασάρα.
Σίγουρα ευχαριστώ τον πατέρα μου Χριστάκης Χριστοφή που ήταν ο βασικός μέντορας σε αυτά τα 16 χρόνια πορείας μου στο χώρο.
Κέρδισα φίλους και εμπειρία που σίγουρα με κάνει σοφότερο για το μέλλον».