Στις πρόσφατες ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ανόρθωσης, είχε ρωτηθεί από τη συνάδελφο Στέλλα Σωκράτους για το θέμα του Τσίκο, δίνοντας την εξής απάντηση: «Άλλη ερώτηση. Είναι λεπτό θέμα, είμαστε κοντά στο να βρούμε λύση. Δεν έχει έρθει και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας».
Μολονότι οι υποχρεώσεις του με την Εθνική του ομάδα έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, ακόμη δεν έχει επιστρέψει στην Κύπρο και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό…
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Ανόρθωση έχει συμφωνήσει με τον Τσίκο ώστε να χαρίσει μέρος των δεδουλευμένων του και να μην επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Ούτως ή άλλως, λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς του, ο Ανγκολέζος αυτή τη φορά δεν θα υπολογιζόταν μέχρι το φινάλε της σεζόν, συνεπώς πάρθηκε η απόφαση όπως να μην επιστρέψει στην Κύπρο και να γλιτώσει η ομάδα ένα ποσό που επρόκειτο να του καταβάλει.
Ο Τσίκο βεβαίως ανήκει στην Ανόρθωση, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2027, αν και ήδη καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να πωληθεί σε ομάδα του εξωτερικού και να απαλλαγεί από την παρουσία του…

Ανδρέας Βεντούρης