Η Στουτγκάρδη κούνησε σεντόνι μέσα στο «Σίγκναλ Ιντιύνα Παρκ». Οι Σουηβοί κέρδισαν με 1-0 μέσα στην έδρα της Ντόρτμουντ και την άφησαν 7 βαθμούς πίσω στην κούρσα για την τετράδα. Παράλληλα έπιασαν και την Μπάγερν στη 2η θέση, με τον Γκιρασί να σκοράρει για 24η φορά στην Bundesliga. Στον αντίποδα η Ντόρτμουντ ισοβαθμεί με τη Λειψία στην 4η θέση και θα δοθεί μάχη για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ, εκτός αν επιβραβευτεί και η 5η θέση φέτος.

Στο 2ο μόλις λεπτό η κεφαλιά του Γκιρασί πέρασε ελάχιστα έξω ενώ στο 13’ ο Νίμπελ είπε όχι σε μακρινό σουτ του Τσαν και στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Φίλκρουγκ πέρασε μόλις έξω. Στο 25ο λεπτό ο Γκιρασί αστόχησε ξανά με κεφαλιά και στο 31’ ο Αντεγέμι δεν κατάφερε να σκοράρει, όντας ολομόναχος με τον Νίμπελ.

Στο 50’ το σουτ του Λέβελινγκ πέρασε εκτός και στο 60’ ο Νίμπελ είπε όχι σε σουτ του Ριέρσον. Τελικά στο 64ο λεπτό ο Λέβελινγκ έκανες το γύρισμα από δεξιά και ο Γκιρασί με σουτ απ’ το πέναλτι έγραψε το 0-1.

Με τη σέντρα η Ντόρτμουντ απείλησε με κεφαλιά του Φίλκρουγκ και στο 70’ ο Κόμπελ είπε όχι σε κεφαλιά του Ουντάβ ενώ στο 80’ ο Σλότερμπεκ αστόχησε με σουτ από κοντά. Στο 90+6′ ο Γκιρασί έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 και στο 90+7′ ήταν η σειρά του Αλέ να αστοχήσει με το κεφάλι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ριέρσο (81’ Ρόις), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν (81’ Μουκοκό), Μπραντ (65’ Ενμετσά), Τσαν, Ζάμπιτσερ, Αντεγέμι, Σάντσο (72’ Μπάινο Γκίτενς), Φίλκρουγκ (81’ Αλέ)

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Νίμπελ, Μίτελστεντ, Ίτο, Φάγκνομαν (46’ Στεργίου), Φίριχ (68’ Τζεόνγκ), Καρατσόρ, Στίλερ, Μιγιό (86’ Νταούντ), Ουντάβ (90’ Στέντσελ), Γκιρασί, Λέβελινγκ (85’ Σίλας).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ