Η καταστροφή εκρηκτικών από τεχνικούς της Υπηρεσίας Μεταλλείων εντός λατομείου στην κοινότητα Μοναγρούλι, της Επαρχίας Λεμεσού, οδήγησε στην μεγάλη πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Λεμεσού.

Η απόφαση της Υπηρεσίας Μεταλλείων να καταστρέψει εκρηκτικά στο υφιστάμενο λατομείο, αγνοώντας προφανώς τις ψηλές θερμοκρασίες, την υγρασία και τους ανέμους που επικρατούσαν σήμερα και χωρίς να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, φαίνεται να οδήγησαν στην σημερινή καταστροφή.

Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθεί εδώ και χρόνια η Υπηρεσία Μεταλλείων, όπου επιλέγει το συγκεκριμένο λατομείο για την καταστροφή των εκρηκτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews από το περιβάλλον της Υπουργού Γεωργίας, η Μαρία Παναγιώτου φέρεται να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε διοικητική έρευνα για τα γεγονότα.

Η Υπουργός Γεωργίας μετέβη στο χώρο της πυρκαγιάς συνοδευόμενη από τον γενικό διευθυντή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέα Γρηγορίου, μετά που διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Στη σκηνή μετέβη με αυτοκίνητο της Αστυνομίας από το σταθμό της Κοφίνου, αφού κατά τη διαδρομή το υπουργικό όχημα παρουσίασε πρόβλημα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 9.50 το πρωί και συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και τώρα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.  Στα αρχικά στάδια στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούσε μόνο ένα πτητικό μέσο, το πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

 ΠΗΓΗ: PHILENEWS