Τρελαίνει κόσμο η Μπολόνια του Τιάγκο Μότα και είναι ένα βήμα πριν τ’ αστέρια. Οι «ροσομπλού» πέρασαν με 3-1 από την έδρα της Ρόμα, της ξέφυγαν με 7 βαθμούς και δείχνουν να κλειδώνουν τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League. Μάχη για την 5η θέση που οδηγεί επίσης στο Champions League θα δώσει η Ρόμα που βρίσκεται στο +1 από την Αταλάντα και στο +3 από τη Λάτσιο (ένα ματς παραπάνω).

Στο 9ο μόλις λεπτό το σουτ του Ελ Σααραουί πέρασε μόλις έξω ενώ στο 14’ ο Καλαφιόρι σέντραρε από αριστερά και ο Ελ Αζουζί με φοβερό γυριστό έκανε το 0-1. Στο 20ο λεπτό το σουτ του Παρέδες πέρασε ελάχιστα έξω ενώ στο 36’ η Μπολόνια απείλησε με τον Τσίρκτσε.

Στο 42ο λεπτό το σουτ του Σαλεμάκερς τράνταξε το δοκάρι της Ρόμα και στο 45’ ο Τσίρκτσε ευνοήθηκε από τις κόντρες και με πλασέ από κοντά έγραψε το 0-2.

Στο 50’ ο Πος έσωσε στη γραμμή μετ από δυνατό σουτ του Ελ Σααραουί και στο 56’ ο Σκορούπσκι πραγματοποίησε δύο απίθανες αποκρούσεις σε κοντινές προσπάθειες του Αζμούν που με την 3η βρήκε δίχτυα για το 1-2.

Ωστόσο στο 65ο λεπτό ο Τσίρκτσε πέρασε κάθετα στον Σαλεμάκερς που έφυγε μόνος με τον Σβίλαρ και τον πλάσαρε μαγικά για το 1-3. Στο 86’ ο Σκορούπσκι νίκησε ξανά τον Αζμούν και στην επαναφορά ο Πελεγκρίνι σούταρε άστοχα σε κενή εστία και στο 90′ ακυρώθηκε γκολ του Φαμπιάν.

ΡΟΜΑ: Σβίλαρ, Γιορέντε, Ανχελίνιο (52’ Σπινατσόλα), Τσελίκ (52’ Κάρσντορπ), Μαντσίνι, Παρέδες, Πελεγκρίνι, Κριστάντε (85’ Ζοάο Κόστα), Ελ Σααραουί (72’ Μπαλντάντσι), Ντιμπάλα, Έιμπραχαμ (52’ Αζμούν)

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Σκορούπσκι, Μποϊκέμα, Λουκουμί, Πος (80’ Κρίστιανσεν), Καλαφιόρι (80’ Ντε Σιλβέστρι), Φρόιλερ, Αεμπίσερ, Ελ Αζουζί (77’ Ουρμπάνσκι), Σαλεμάκερς, Εντόι (80’ Φαμπιάν), Τσίρκτσε (69’ Κάστρο)