Υποβλήθηκαν στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», οι υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Το παράβολο για κάθε υποψηφιότητα ήταν 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, εντός 24 ωρών μετά το πέρας της διαδικασίας δικαιούται κάποιος να υποβάλει ένσταση για τους λόγους που καθορίζονται στην νομοθεσία.

Το επόμενο βήμα μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

 

 

4831950760812758 image

Ισχυρός ΔΗΣΥ σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη

«Έχουμε την πιο δυνατή ομάδα», είπε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι «ισχυρός ΔΗΣΥ σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη».

Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ αποτελείται από τους Χρίστο Αγγελίδη, ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της τουριστικής βιομηχανίας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, Κωνσταντίνο Πετρίδη, οικονομολόγο, τέως Υπουργό Οικονομικών, Λουκά Φουρλά, δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, εγκεκριμένο λογιστή, πρώην Υπουργό Υγείας, Χριστιάνα Ξενοφώντος, Διεθνολόγο και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ και Ελένη Σταύρου, σύμβουλο για θέματα Μέσης Ανατολής και ευρωβουλευτή.

Η κ. Δημητρίου δήλωσε ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι μεγάλο. «Αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι μάχες «που θα κληθούμε να δώσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι καθοριστικής σημασίας».

«Έχουμε την πιο δυνατή ομάδα», είπε, προσθέτοντας ότι «ξέρουν οι πολίτες ποιοι μπορούν να τους εκπροσωπήσουν επάξια, ποιοι πίστεψαν πρώτοι στην ευρωπαϊκή προοπτική», καθώς και ποιοι είναι αυτοί που μπορούν μέσα από τη συλλογικότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, να διαχειριστούν τις πολιτικές «για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας. Όχι με εύηχα συνθήματα, όχι με λόγια του αέρα. Να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου», είπε.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατέληξε λέγοντας ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών και οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ότι ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη».

Φειδίας Παναγιώτου:

Φειδίας Παναγιώτου – Υποψηφιότητες – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2024

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Κόμμα για τα Ζώα:

Κόμμα για τα ζώα Κύπρου – Υποψηφιότητες – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2024

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

ΔΗΠΑ:

ΔΗΠΑ – Υποψηφιότητες – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2024

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

ΕΛΑΜ: Με συμμάχους στην Ευρώπη

Το ΕΛΑΜ θα εργαστεί για τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού στο Ευρωκοινοβούλιο είπε ο πρόεδρος του Χρίστος Χρίστου, ύστερα από την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Ένα ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από άξιους ανθρώπους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να εργαστούν για τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι η δέσμευση και το συμβόλαιο τους προς τους πολίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο είναι διαχρονική και αφορά θέματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία και βεβαίως απασχολούν την Κύπρο σε εθνικό επίπεδο.

ΕΛΑΜ – Υποψηφιότητες – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2024

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές λιτότητας τις οποίες εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο μεταναστευτικό ζήτημα και η διατήρηση αρχών, αξιών και θεσμών όπως ο παραδοσιακός θεσμός της οικογένειας, είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες του ΕΛΑΜ και βεβαίως των υποψηφίων. «Στις 9 Ιουνίου έχουμε ραντεβού με την ιστορία, έχουμε ραντεβού με το μέλλον, θέλουμε να αγωνιστούμε για τα όσα πιστεύουμε και πρεσβεύουμε μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις», είπε. Ο κ. Χρίστου είπε ακόμα ότι πολύ πρόσφατα το ΕΛΑΜ εντάχθηκε στην οικογένεια των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών και επομένως έχουν συμμάχους στην Ευρώπη, τους οποίους θα αξιοποιήσουν για το καλό της Κύπρου.

Βόλτ Κύπρος: Με το μήνυμα ότι ήρθε για να μείνει

«Θα διατρανώσουμε το μήνυμα ότι το Volt ήρθε για να μείνει στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου» δήλωσε ο Χαρίλαος Βελάρη, Συμπρόεδρος του Volt Κύπρος, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις Ευρωεκλογές, ενώ η Συμπρόεδρος του κόμματος, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, είπε ότι το Volt «θα προωθήσει με σθένος τη λύση του Κυπριακού», προσβλέποντας σε «μία ενωμένη Κύπρο, σε μία ενωμένη Ευρώπη».

«Νιώθουμε τα μηνύματα του κόσμου και είμαστε αισιόδοξοι ότι με το ψηφοδέλτιο που έχουμε καταρτίσει, με τους υποψήφιους που προτείνουμε στον κόσμο, το Volt μπορεί να έχει μία πολύ δυνατή παρουσία στις Ευρωεκλογές και θα διατρανώσουμε το μήνυμα ότι το Volt ήρθε για να μείνει στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου», ανέφερε ο κ. Βελάρη στις δηλώσεις του.

 

Βόλτ Κύπρος – Υποψηφιότητες – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2024

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου δήλωσε ότι «αυτές οι εκλογές είναι κομβικές, τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ευρώπη, θα καθορίσουν τις πολιτικές ισορροπίες, οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον τόσο της Κύπρου, όσο και της Ευρώπης».

Συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά, γιατί καμία χώρα δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνη της». Η κ. Ατταλίδου σημείωσε ότι το Volt, «ως ένα πανευρωπαϊκό κόμμα, έχει θέσεις τεκμηριωμένες και κατατεθειμένες για όλα τα θέματα που αφορούν την ΕΕ, αλλά και θέσεις για την Κύπρο».

Το ψηφοδέλτιο του Volt Κύπρος για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, απαρτίζουν με αλφαβητική σειρά οι Βασιλείου Σοφία, Δημητρίου Λύσια, Δρουσιώτης Μακάριος, Κιλίμ Χουλουσί, Κυριάκου Νικόλας Ιορδάνης και Σοφοκλέους Ανδρομάχη.

Νίκη: Ανδρέας Νικολάου, μοναδικός υποψήφιος

Μοναδικός υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές με το κόμμα «Νίκη» κατέρχεται ο Ανδρέας Νικολάου.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ανέφερε ότι «βλέπουμε μια Κύπρο που παραπαίει από αδιέξοδο σε αδιέξοδο, με το κράτος και τους θεσμούς να επιβιώνουν εν μέσω διαπλοκής και διαφθοράς, με την κοινωνία με ναρκωμένη τη συνείδηση να οδηγείται χωρίς πυξίδα προς την αθεΐα».

Αναφέρθηκε στο «κίνημα του δικαιωματισμού» και «του άκρατου φιλελευθερισμού», το οποίο ανέφερε ότι διεισδύει στην κυπριακή κοινωνία με τις ευλογίες του κράτους και προσπαθεί να επιβάλει ετσιθελικά «να πετάξουμε στα σκουπίδια τα ιδανικά μας, φιλοπατρία, ορθόδοξη πίστη, παραδοσιακή οικογένεια, παραδοσιακή παιδεία, ιστορία, μνήμη και πολιτισμός».

Αναφερθείς στο Κυπριακό, είπε ότι 50 χρόνια μετά δεν υπάρχει συνολική λύση «εξαιτίας της ανικανότητας και των σφαλμάτων», πρόσθεσε ότι αιτία όλων αυτών είναι οι κακές επιλογές μας ως πολίτες της χώρας σε σχέση με τις εκλογές και κάλεσε για ψήφο στο κόμμα «Νίκη» για μια Κύπρο «με προοπτική, για μια Κύπρο με μέλλον, μια Κύπρο δημοκρατική, κοινωνική, ορθόδοξη».

Νίκη – Υποψηφιότητες – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2024

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

 

ΔΗΚΟ: Πιο δίκαιη και αλληλέγγυα Ευρώπη

Ζητάμε τη δύναμη που μπορεί να μας δώσει ο λαός για να διεκδικήσουμε και να διαμορφώσουμε μια πιο δίκαιη Ευρώπη, μια πιο αλληλέγγυα Ευρώπη, μια καλύτερη Ευρώπη για όλες και όλους, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις Ευρωεκλογές Ιουνίου.

Η ιστορία του ΔΗΚΟ, σημείωσε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι για αυτό το λόγο ζητούν σήμερα στήριξη για να συνεχίσουν αυτή την ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι το 1972 ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος υπέγραψε τη συμφωνία σύνδεσης Κύπρου – ΕΟΚ παρά το ότι κάποιοι ήθελαν η Κύπρος τότε να παραμείνει ουδέτερη. Πρόσθεσε ότι το 1987 ο Σπύρος Κυπριανού υπέγραψε την τελωνειακή ένωση, παρά την τότε απάθεια ή και άρνηση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της χώρας. Συμπλήρωσε ότι το 2004 ο Τάσος Παπαδόπουλος υπέγραψε τη συνθήκη προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 2007 στην Ευρωζώνη, παρά το ότι και τότε κάποιοι δεν ήθελαν να ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ, αλλά το «μόρφωμα και το προτεκτοράτο του Σχεδίου Ανάν» που σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια «ευτυχώς το απέρριψε συντριπτικά ο λαός μας σε δημοψήφισμα, υπερασπιζόμενος, το δίκαιο την αξιοπρέπεια και την ιστορία του».

Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αποτελείται από τους Θεοχάρους Ελένη, πρώην ευρωβουλευτή, βουλευτή και ιατρό, Κωστρίκη Λεόντιο, καθηγητή των Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιολογίας και πρώην Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, Λάμπρου Μαίρη, Έπαρχος Πάφου, Μαυρίδη Κώστα, νυν ευρωβουλευτή, οικονομολόγο, Παντελίδης Χρύση, νυν βουλευτή, Εκτελεστικό Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος και Χριστοφίδου Κατερίνα, Διευθύντρια Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ.

Δημοκρατικό Κόμμα – Υποψηφιότητες – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2024

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

4831875878398319 image

ΕΔΕΚ: Δύναμη των πολιτών

Η ΕΔΕΚ είναι η δύναμη των πολιτών, δήλωσε ο πρόεδρος της, Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων την Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο για τις Ευρωεκλογές.

«Η ΕΔΕΚ προσεγγίζει τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Διαθέτει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, το οποίο απαρτίζεται από 6 προσωπικότητες με κύρος και εγκυρότητα και τυγχάνει πολύ θετικής αποδοχής από την κοινωνία», τόνισε ο κ. Σιζόπουλος.

«Η ΕΔΕΚ είναι η δύναμή τους. Η ψήφος τους είναι πάρα πολύ σημαντική σε αυτές τις εκλογές», ανέφερε καταληκτικά.

Οι υποψήφιοι της ΕΔΕΚ με αλφαβητική σειρά είναι οι Νίκος Αναστασίου, Ανδρέας Αποστόλου, Παντελίτσα Γιόκκα, Βίβιαν Κανάρη, Ηλίας Μυριάνθους και Νικόλας Φιλίππου.

4831864318784165 image

 

Το ΑΚΕΛ διεκδικεί στην Ευρώπη

 

4831850520983866 image

 

Το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Κοινωνική Συμμαχία, είναι δύναμη διεκδίκησης που δεν χειροκροτεί, αλλά διεκδικεί στην Ευρώπη, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Στέφανος Στεφάνου μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Είπε επίσης ότι η αριστερά όπως πάντα δηλώνει δυναμικά παρούσα, ενωμένη αισιόδοξη, πρωταγωνιστική,

«Το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Κοινωνική Συμμαχία, είναι δύναμη διεκδικήσης που δεν χειροκροτεί αλλά διεκδικεί στην Ευρώπη. Διεκδικεί πρώτα από όλα για την Κύπρο μας και τα δίκαια της, αλλά διεκδικεί και για μία άλλη διαφορετική Ευρώπη. Μια Ευρώπη της ειρήνης, του διεθνούς δικαίου, της πραγματικής αλληλεγγύης», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι κατέρχονται στις εκλογές με ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο που κάνει την έμφυλη ισότητα πράξη με τη συμπερίληψη σε αυτό τριών γυναικών και τριών ανδρών.

Ανέφερε επίσης ότι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ φέρνει μαζί τους Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκύπριους, για την Κύπρο, για το λαό της, για την Ευρώπη ολόκληρη.

Πρόσθεσε ότι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ- Αριστερά – Κοινωνική Συμμαχία, διεκδικεί μια καλύτερη Κύπρο, ελεύθερη και ενωμένη και μια Ευρώπη που να είναι όχι των μεγάλων συμφερόντων και της γραφειοκρατίας αλλά των λαών της και των πολιτών της.

Σημείωσε ότι στο ψηφοδέλτιο εκφράζεται και εκπροσωπείται τόσο η αριστερά, όσο και μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία που μαζί αγωνίζονται για μία καλύτερη Κύπρο και μία καλύτερη Ευρώπη.

«Με αυτό το ψηφοδέλτιο λοιπόν απευθυνόμαστε στους πολίτες και εκφράζω την πεποίθηση ότι και σε αυτές τις εκλογές ο λαός θα μας τιμήσει και το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία θα είναι ξανά με δύο εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο», ανέφερε.

Ευχήθηκε τέλος καλή ψήφο σε όλους.

Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ είναι οι Γιώργος Γεωργίου, φιλόλογος, Ευρωβουλευτής, Άννα Θεολόγου, οικονομολόγος, πρώην Βουλευτής, Σταύρη Καλοψιδιώτη, νομικός- διεθνολόγος, επικεφαλής Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΑΚΕΛ, Άντρος Καραγιάννης, φιλόλογος αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, Δήμαρχος Δερύνειας, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ακαδημαϊκός, Ευρωβουλευτής και Μέλανη Στέλιου, ηθοποιός, τηλεοπτική παραγωγός, παρουσιάστρια.

4831874882952094 image

Κίνημα Εθνική Δράσις: τρίπτυχο πατρίδα–θρησκεία–οικογένεια

 

Κίνημα Εθνική Δράσις – Υποψηφιότητες – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2024

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

 

 

«Αγωνιζόμαστε για πατρίδα θρησκεία οικογένεια» ανάφερε ο Προέδρος του Κινήματος, το ψηφοδέλτιο του οποίου απαρτίζεται από 5 υποψηφίους.

1. Γιώργος Νικολάου (Πρόεδρος)

2. Πάνος Παναγή

3. Στάθης Παφίτης

4. Κωνσταντίνος Τσαγγαρίδης

5. Χαράλαμπος ΤΤάκκας

 

Ενεργοί Πολίτες:Διεκδικούν το 7,5%

Με στόχο να διεκδικήσει ποσοστό 7,5% για να είναι εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως είπε ο Πρόεδρος του, Νικόλας Προδρόμου, υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών»

Ο κ. Προδρόμου είπε μετά τη διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων ότι «για μας οι Ευρωεκλογές γίνονται σε δύο σημεία: καταρχάς, θα θέσουμε όλες μας τις δυνάμεις ούτως ώστε να χτυπήσουμε το 3,6% και να δώσουμε βροντερά το παρών μας στο Εθνικό Συμβούλιο της χώρας». Ακόμη, τόνισε ότι «αυτά τα παιδιά που βλέπετε δίπλα μου γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της λέξης ‘’Εθνικό Συμβούλιο’’, γιατί αυτά τα παιδιά έχουν υπηρετήσει στην Εθνική Φρουρά και γνωρίζουν ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωτίστης σημασίας»

1. Δμιτρι Απραξίν

2. Αδάμος Βραχίμη

3. Λευτέρης Θεοδώρου

4. Γεωργία Κωνσταντινίδου

5. Παναγιώτης Πιλάλη

6. Νικόλας Προδρόμου

 

Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών– Υποψηφιότητες – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2024

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

 

Με σύνθημα «Πράσινο στο Μαύρο» υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες Οικολόγων

 

4831851033438504 image

 

«Ρίξε πράσινο στο μαύρο» το σύνθημα με το οποίο το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών κατέθεσε το ψηφοδέλτιό του για το Ευρωκοινοβούλιο.

Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων αποτελούν ο Τουρκοκύπριος Όζ Καραχάν από την “Ένωση Κυπρίων”, ο Πέτρος Χριστοδούλου, Πρώην Αντιδήμαρχος και πρώην Δημαρχεύων Λάρνακας, από την Κίνηση “ΑΙΧΜΗ”, ο Άλκης Παπής, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος, η Μαρία Κολά, Αντιπρόεδρος του Κινήματος, ο Σταύρος Παπαδούρης, Βουλευτής του Κινήματος και η Βάσω Πελεγκάρη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

«Για μια πράσινη και προοδευτική Ευρώπη», είπε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, καλώντας τους πολίτες να ρίξουν «πράσινο στο μαύρο, στο μαύρο, που βρίσκεται στη ζωή μας, που ταλανίζει τον κάθε πολίτη, που είναι η διαφθορά, η διαπλοκή, τα λαμόγια που έχουν εξουσία, η περιβαλλοντική καταστροφή, η κλιματική κρίση, η κακή διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού, η ακρίβεια, το Κυπριακό, που παραμένει άλυτο, η ακριβή στέγη. Όλο αυτό το μαύρο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής «Αιχμή», ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης είπε ότι η Κίνηση στηρίζει το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων, καθώς «είναι το μοναδικό από τα κόμματα, το οποίο δεν έχει εμπλακεί ποτέ του σε σκάνδαλο διαφθοράς και διαπλοκής, γιατί πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον και γιατί πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους Κύπριους πολίτες για μια καλύτερη Ευρώπη, για μια προοδευτική Ευρώπη, για μια πράσινη Ευρώπη».

Ο Τουρκοκύπριος υποψήφιος, Οζ Καραχάν, μιλώντας στα τουρκικά, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Τουρκοκύπριους, να ψηφιστούν οι Οικολόγοι “να ψηφίσουν το πράσινο, σε έναν αγώνα που άρχισε ο φίλος ο Ιμπραχίμ Αζίζ, και να μη δώσουν χώρο να περάσουν φασιστικά κόμματα”.

Ανδρόνικος Ζερβιδης: «Για μια φορά να ψηφίσετε εμένα, έχω τις λύσεις και θα βρούμε λύσεις με την Ευρώπη για παγκόσμια ειρήνη», ανέφερε.

Ανδρόνικος Ζερβίδης – Υποψηφιότητες – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2024