Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, βρίσκεται από το πρωί στο Βουκουρέστι όπου και θα συμμετάσχει στο διήμερο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μεταξύ 6-7 Μαρτίου.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και οι επικεφαλής κεντροδεξιών κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται να επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και θα επικυρωθεί το μανιφέστο του ΕΛΚ ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ οι ηγέτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα όπως το Ουκρανικό, το μεσανατολικό και η άμυνα και ασφάλεια των κρατών μελών καθώς επίσης και θέματα οικονομίας με επίκεντρο την ακρίβεια αλλά και την αγορά εργασίας.
Η Αννίτα Δημητρίου κατά την παραμονή της στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας θα έχει συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, Επιτρόπους, αρχηγούς κρατών και κομμάτων του ΕΛΚ, μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Manfred Weber τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρωθυπουργό της Κροατίας κ. Andrej Plenković. Επιπρόσθετα η Αννίτα Δημητρίου την Πέμπτη θα απευθυνθεί με ομιλία της στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Στο Βουκουρεστι την Τετάρτη και ο ΠτΔ
Ο ΠτΔ φτάνει στο Βουκουρεστι στις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη θα απευθυνθεί με ομιλία του στους ηγέτες του ΕΛΚ για το μέλλον της Ευρώπης και τις ευρωεκλογές ενώ θα έχει την ευκαιρία στο περιθώριο της Συνόδου να έχει επαφές με άλλους ηγέτες αλλά και την ίδια την πρόεδρο της Κομισιόν η οποία εξέφρασε την στήριξη της για την δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από την Λάρνακα προς την Γάζα.
Ο ΠτΔ αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της Πέμπτης ενώ η Αννίτα Δημητρίου θα μεταβεί στο Λονδίνο υπό την ιδιότητα της  Προέδρου της Βουλής.

Πηγή: Alphanews.live