Ο Παναθηναϊκός AKTOR πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του στη σεζόν περνώντας με 97-86 από την έδρα της Ρεάλ. Μεγάλο μερίδιο σε αυτό είχαν ο Κώστας Σλούκας και ο Κέντρικ Ναν, οι οποίοι κατηύθυναν την επίθεση της ομάδας τους.

Οι δύο γκαρντ των «πράσινων» ήταν… υπεύθυνοι για κάτι παραπάνω από τα 6/10 των πόντων της ομάδας τους, αφού σκόραραν ή δημιούργησαν με ασίστ συνολικά 60!

Ο 34χρονος Έλληνας πλέι μέικερ σημείωσε 16 πόντους, ενώ από τις 6 ασίστ του προήλθαν ακόμη 13 πόντοι από συμπαίκτες του, σύνολο 29. Μάλιστα, ο Σλούκας είχε 8 πόντους και άλλους 4 από ασίστ στην τελευταία περίοδο, «παράγοντας» δηλαδή 12 από τους 30 του Παναθηναϊκού στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Ναν, από την άλλη, είχε 17 πόντους, ενώ από τις 7 ασίστ του ήρθαν άλλοι 14 πόντοι από τους συμπαίκτες του, σύνολο δηλαδή 31, σε ένα από τα πιο ουσιώδη παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα.

Με την επάνοδο του Σλούκα στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις, καθώς δούλεψε πολύ ατομικά στο διάστημα της διακοπής για να επανέλθει σε καλή κατάσταση μετά από έναν μήνα που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ο Παναθηναϊκός AKTOR απέκτησε καλύτερες αποστάσεις, κυκλοφορία και δημιουργία, ενώ αποφορτίστηκε ο Ναν από το καθήκον να «κουβαλά» όλη την επίθεση στις πλάτες του και να πηγαίνει σε ατομικές ενέργειες. Κι αυτή η βελτίωση αποτυπώθηκε στατιστικά, αλλά και στην εικόνα της ομάδας, που πήρα μια νίκη τετράδας και ψυχολογίας για τη συνέχεια.