Σε πανηγυρικό κλίμα χιλιάδες πολίτες υποδέχθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, τη νέα Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2024, «Το κόσμημα της Μεσογείου», που ενσαρκώνει η Χριστιάνα Χαραλάμπους.

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού έκανε την είσοδο της στην οδό Ανεξαρτησίας πάνω στο εντυπωσιακό της άρμα, μαζί με τη συνοδεία της, ενώ ακολούθησε η στέψη της από τον Βασιλιά του Καρναβαλιού 2023, Δημήτρη Γιαννακού.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, καλωσόρισε όλους στην επίσημη έναρξη του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2024, «του μοναδικού αυτού καρναβαλιού, που χρόνο με τον χρόνο καταξιώνεται σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότερο».

Ευχαρίστησε επίσης τον προηγούμενο Βασιλιά του Καρναβαλιού για την προσφορά του στο θεσμό ενώ απευθυνόμενος προς τη νέα Βασίλισσα, ευχήθηκε όπως «με την προσωπικότητα της, την ακτινοβολία της, την ευαισθησία της και την αγάπη της για το Λεμεσιανό Καρναβάλι, να το κάνει το καλύτερο καρναβάλι που έγινε ποτέ».

Από την πλευρά της η Χριστιάνα Χαραλάμπους εξέφρασε τη συγκίνηση και χαρά της που επιλέχθηκε ομόφωνα να είναι η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού.

Ακολούθως η Βασίλισσα και η συνοδεία της παρέλασαν κατά μήκος της οδού Ανεξαρτησίας, ενώ στη σκηνή εμφανίστηκε ο γνωστός Έλληνας τραγουδιστής Πασχάλης, ο οποίος τραγούδησε γνωστές επιτυχίες περασμένων δεκαετιών.

Αύριο, Παρασκευή, οι εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού συνεχίζονται με βραδιά κανταδόρων στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου (19:00).  Συμμετέχουν, η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων, η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού, οι Κανταδόροι Αρίονες, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Υπαλλήλων ΑΗΚ, το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «Ίλαντρον» και η χορωδία «Μουσικές περιπλανήσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ