Σε νέες καταγγελίες εναντίον του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα προχώρησαν πέντε μοναχοί της Ιεράς Μονής Αββακούμ στο Φτερικούδι,  μέσω επιστολής τους προς την Ιερά Σύνοδο την οποία κοινοποίησαν και σε όλες τις Μητροπόλεις της Κύπρου.

Στην καταγγελία τους μεταξύ άλλων κατονομάζουν τον Αρχιμανδρίτη που συνεργαζόταν με τον Μητροπολίτη Ταμασού και είχε πρόσβαση στο κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της Μονής.

«Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, σε συνεργασία με τον Αρχιμανδρίτη Β, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος Αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μονή οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι για περίπου ένα έτος, φαίνεται να είχεν ζητήσει την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση των αρχείων του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της Μονής, κάτι που άλλωστε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, παραδέχθηκε στους Μοναχούς και στους πελάτες μας».

Στην καταγγελία τους συμπληρώνουν ότι ο Αρχιμανδρίτης Β είχε τους σχετικούς κωδικούς και πως απέκτησε πρόσβαση στο σχετικό αρχείο, έλαβε αντίγραφα μέρους του οπτικοακουστικού υλικού τα οποία όπως επισημαίνουν επεξεργάστηκε και τα παρέδωσε στον Μητροπολίτη Ταμασού.

«Τμήματα εξ αυτών ήταν εξομολογήσεις μοναχών, κληρικών και λαϊκων. Στην συνέχεια, φαίνεται να είχεν γίνει περαιτέρω επεξεργασία και μοντάρισμα των εν λόγω παράνομων ληφθέντων οπτικών και ηχητικών υλικών» αναφέρουν.

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com