Στις 18 Αυγούστου 2020 Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την KRC Genk για μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή Dieumerci Ndongala.
Η συνεργασία μεταξύ ΑΠΟΕΛ και ποδοσφαιριστή είναι 3ετούς διάρκειας μέχρι και τον Μάιο του 2023.
Ο Dieumerci Ndongala γεννημένος στις 14/06/1991  κατάγεται από το Κονγκό. Αγωνίζεται ως κοινοτικός με βελγικό διαβατήριο. Αγωνίστηκε στις μικρές εθνικές του Βελγίου αλλά επέλεξε να αγωνίζεται με την εθνική της χώρας καταγωγής του.
Αυτό ήταν μέρος από την ανακοίνωση για ένα ποδοσφαιριστή που ήρθε στο ΑΠΟΕΛ αφού η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, κατέβαλε στην Βελγική ομάδα, ένα πολύ σημαντικό ποσό χρημάτων που λέγεται πως ανήλθε στις 350 χιλιάδες ευρώ!
Η πρώτη 3ετία του Ντογκαλά, ήταν άκρως προβληματική. Τυπική θα λέγαμε η παρουσία του στις πρώτες δύο σεζόν και κάπως καλύτερη η περσινή 3η του σεζόν κατά την οποία μάλιστα, λόγω αρκετών συμμετοχών που είχε, ανανεώθηκε το συμβόλαιο για 4η σεζόν με τη φετινή όμως, ξεπερνά κάθε πρόβλεψη. Από…ανεπιθύμητος στο ρόστερ, έγινε απόλυτα αναγκαίος.
Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, ερχόμενος το περασμένο καλοκαίρι στο ΑΠΟΕΛ, εξέφρασε θετική άποψη για τον ποδοσφαιριστή και η συνέχεια δικαίωσε τον προπονητή αλλά και τον ποδοσφαιριστή.
Όχι μόνο για τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα αλλά για τη συνολική του παρουσία ενώ ο Ντογκαλά, έχει πλέον κερδίσει και τον κόσμο.
Είναι πλέον πολύ σοβαρή η πιθανότητα να μείνει και για 5η σεζόν στον Αρχάγγελο με την συγκατάθεση του Σα Πίντο.