Εβδομήντα έξι σταθερές κάμερες σε είκοσι πέντε σημεία έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα ανά το παγκύπριο, μετά τη λειτουργία δέκα νέων καμερών σε τρία σημεία από σήμερα στη Λεμεσό.

Πρόκειται για τέσσερις κάμερες που ελέγχουν παραβάσεις του κόκκινου σηματοδότη, της άσπρης γραμμής και της ταχύτητας, στη συμβολή των λεωφόρων Φραγκλίνου Ρούσβελτ και Ομονοίας.

Άλλες τέσσερις συσκευές ελέγχουν τις ίδιες παραβάσεις, στη συμβολή των λεωφόρων Νίκου Παττίχη και Σπύρου Κυπριανού, ενώ δύο συσκευές φωτοεπισήμανσης είναι τοποθετημένες στον κάθετο δρόμο Λιμανιού-Κάτω Πολεμιδιών και ελέγχουν την ταχύτητα των οχημάτων.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Υπαστυνόμος Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Τάσος Ασιήκκης, είπε ότι συνολικά στην επαρχία Λεμεσού λειτουργούν 24 κάμερες σε οκτώ σημεία.

Στόχος, υπέδειξε, είναι η εγκατάσταση και λειτουργία 90 σταθερών συσκευών σε 30 σημεία ανά το παγκύπριο.

Έρχονται νέες κάμερες

Σύμφωνα με τον κ. Ασιήκκη, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα εγκατασταθούν στη Λευκωσία νέες κάμερες σε δύο σημεία. Συγκεκριμένα:

  • Δύο κάμερες επί της λεωφόρου Αρχαγγέλου που θα ελέγχουν μόνο την ταχύτητα
  • Τέσσερις κάμερες στη διασταύρωση λεωφόρων Ακροπόλεως, Ιωσήφ Χατζηιωσήφ και Αθαλάσσας

Οι κάμερες θα λειτουργήσουν δοκιμαστικά. Η ημερομηνία κατά την οποία οι οδηγοί θα αρχίσουν να καταγγέλλονται, θα ανακοινωθεί από την Αστυνομία σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στη Λεμεσό, έχουν εγκατασταθεί, αλλά προς το παρόν δεν λειτουργούν, πέντε συσκευές σε δύο σημεία. Συγκεκριμένα:

  • Τρεις στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου Α’ και της οδού Χρηστάκη Κράνου
  • Δύο επί της συμβολής των λεωφόρων 28ης Οκτωβρίου και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE