Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις μελών του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, αναφορικά με την υπόθεση κλοπής 420,000 ευρώ από 31χρονη γυναίκα από την Ουκρανία στην παραλιακή περιοχή της πόλης.

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής η 31χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ενώ περπατούσε έχοντας τα χρήματα σε μικρή τσάντα ώμου, έπεσε θύμα κλοπής με τους δράστες να επιβαίνουν σε μεγάλη κυβισμού μοτοσικλέτα. Από έρευνες που διενήργησαν μέλη της Αστυνομίας στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι η κλοπή καταγράφηκε σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες στη γυναίκα, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήρθε στην Κύπρο αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα φέρνοντας μαζί της μεγάλα χρηματικά ποσά που συνυπολογίζονται στα έξι εκατομμύρια ευρώ. Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι τα χρηματικά ποσά δηλώνονταν στο αεροδρόμιο, ενώ εκτιμούν ότι η γυναίκα είναι μέλος κυκλώματος για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στην Κύπρο.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού που διερευνούν την κλοπή των χρημάτων και τα μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας που διερευνούν το ξέπλυμα χρήματος, δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι οι δύο υποθέσεις σχετίζονται, ωστόσο εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πρόκειται για στημένη ληστεία, η γυναίκα θα επανασυλληφθεί για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης.

Ενώπιον των Αρχών φαίνεται να υπάρχει μαρτυρία προσώπου που βρέθηκε μπροστά στη σκηνή της κλοπής, ενώ η γυναίκα αναζήτησε βοήθεια από το προσωπικό και θαμώνες παρακείμενης καφετέριας.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/ehoyn-cctv-poy-deihnei-tin-klopi-ton-eu420000-apo-ta-heria-tis-31hronis-oykranis