Στην εκπομπή Goal n’ Roll της Cytavision φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Χάρης Φωτίου και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Μίλησε για την πορεία της ομάδας, την μάχη του τίτλου, τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν, το συμβόλαιο του προπονητή, το γήπεδο και πολλά άλλα.

Για τη νίκη με την Πάφος FC: «Είναι σημαντική η νίκη, βάζει πίεση και στους αντιπάλους. Έχουμε αξιόλογους αντιπάλους αλλά σε γενικές γραμμές δεν σημαίνει κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς. Μετά τα όχι και τόσο καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα, από την 5η αγωνιστική και μετά πήραμε μπρος».

Τι έγινε και άλλαξε προς το καλύτερο η ομάδα; Η τιμωρία του προπονητή;  «Όχι δεν ήταν η τιμωρία του προπονητή. Κάθε νέα αλλαγή προπονητή χρειάζεται χρόνο, νέοι παίκτες, άλλαξαν πολλά. Είχαμε το παιχνίδι παρωδία με την Ομόνοια, με τον Απόλλωνα ήμασταν καλύτεροι αλλά ισοφαριστήκαμε. Κάποια πράγματα έγιναν καλύτερα στην πορεία».

Για την ομοιογένεια στην ομάδα: «Η Ομοιογένεια μετρά. Αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα όλοι θα λέγατε ότι η ομάδα είναι έτοιμη για την Ευρώπη. Συνέχεια προσθέτοντας νέα στοιχεία».

Για τον μπαλαντέρ Πέτροβιτς που παίζει παντού: «Πολλοί παίκτες κάνουν πολλά. Ο κάθε ένας βάζει το στίγμα του. Είμαστε ομάδα».

-«Παρά τα πολλά προβλήματα και τα οικονομικά νιώθουμε δυνατοί. Έχουμε το DNA. Έρχονται παίκτες όχι με πολλούς τίτλους και μπαίνουν σε αυτό. Έχουμε την καλύτερη ομάδα ποδοσφαιριστών και γι’ αυτό έχουμε και αυτά τα αποτελέσματα».

Για τον Εφραίμ που μπαίνει μέσα και δείχνει ότι είναι ο αρχηγός. Θα τον κρατήσετε και για του χρόνου; «Ξέρουμε ποιος είναι ο παίκτης, είναι σημαντικός ο ρόλος του στα αποδυτήρια, δεν είναι ξοφλημένος ποδοσφαιριστής και θα θέλαμε να συνεχίσει μαζί μας. Πρέπει και ο ίδιος και ο προπονητής να βρουν τον ρόλο καθώς τον χρόνο κανείς δεν τον νικά. Έχει ακόμα να δώσει».

Θα ληφθεί υπόψην η άποψη του κ. Σα Πίντο; «Για όλους τους ποδοσφαιριστές»

Μιλήσατε για τα οικονομικά προβλήματα, ο προπονητής είναι δίπλα σας, είναι ο άνθρωπος ανάμεσα στην ομάδα και στην διοίκηση: «Βεβαίως. Αν δεν ήταν σύμμαχος μας ο προπονητής δεν θα μπορούσε να ήμασταν οικογένεια. Υπάρχει εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει παίκτης δυσαρεστημένος. Υπάρχουν αυτοί που θα ήθελαν να πληρώνονται 31 κάθε μήνα αλλά αντιλαμβάνονται τι γίνεται. Όποτε υποσχεθήκαμε κάτι ανταποκρίθηκα. Η απουσία από την Ευρώπη και με βάση τον προϋπολογισμό κάνουν δύσκολη την προσπάθεια».

Έχετε καλύτερα αποδυτήρια που είχατε τα τελευταία 4-5 χρόνια; «Πιστεύω ναι. Έχουμε το καλύτερο αποδυτήριο, έναν προπονητή που κατανοεί, τον σέβονται οι ποδοσφαιριστές και τους σέβεται και αυτός».

Για το συμβόλαιο του προπονητή που λήγει: «Είμαστε σε συζητήσεις. Όσον αφορά τις ανανεώσεις παικτών και προπονητή είναι λεπτές ο ισορροπίες. Και με τον προπονητή υπάρχουν συζητήσεις και με όλους τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους».

Για τις ανανεώσεις παικτών: «Ανανεώσαμε με κάποιους ποδοσφαιριστές και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες τις ανακοινώσεις».

Για το θέμα του γηπέδου: «Αναμένεται από την Αμερική ο επενδυτής στην Κύπρο για άλλες δουλειές και με την ευκαιρία αυτή θα εξαγγέλλουμε τις επόμενες μέρες την ημερομηνία για την διάσκεψη και θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες. Είμαστε συμφωνημένοι, θα πέσουν οι υπογραφές και θα κάνουν την δημοσιογραφική διάσκεψη περί τα τέλη Μαρτίου. Δεν είναι ουρανοκατέβατος ο επενδυτής, είναι ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ, αγαπά την ομάδα του και παρακολουθεί τα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ, είναι παθιασμένος με την ομάδα».

Ο επενδυτής πέραν από το γήπεδο δεν ενδιαφέρθηκε για την ομάδα; «Προς το παρών θέλουμε να γίνει μια καθαρή πράξη. Είναι ένα όνειρο της διοίκησης το γήπεδο. Κάναμε μεγάλη προεργασία. Είναι και δική του επιθυμία αυτή. Μετέπειτα αν θέλει να αναμειχθεί στην ομάδα θα το δούμε».

Αν καταφέρει το ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίσει τον τίτλο θα είναι κάτι καλύτερο παρά αν το καταφέρνατε πέρσι; «Ναι. Θεωρώ ότι το επίπεδο είναι πιο ψηλό. Η Πάφος FC είναι δεδομένη η αξία της, ο Άρης είναι πρωταθλητής, η Ανόρθωση κυνηγά την Ευρώπη, ο Απόλλωνας με την ΑΕΛ είναι πίσω αλλά με κόσμο και δικό τους γήπεδο. Η Ομόνοια είναι Ομόνοια, νέος προπονητής, κόσμος και πολύ καλή ομάδα»

Ποιος θεωρείται ότι είναι ο κυριότερος σας αντίπαλος; «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν αντίπαλο. Βλέπουμε την ομάδα μας. Φτιάξαμε μια διαφορά. Πως μπορώ να ξεχωρίσω ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ».

Είστε το φαβορί; «Θεωρούμε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, το λένε και οι αριθμοί. Καλύτερη επίθεση, άμυνα, καλύτερο ρεκόρ στα ντέρμπι, την καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος αλλά και η ΑΕΚ και ο Άρης είναι καλές ομάδε ςκαι τους βάζω στο ίδιο επίπεδο».

Στείλατε επιστολή για να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων. Πήρατε απάντηση; «Δεν πήραμε απάντηση. Δεν μπορεί κανείς να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Αυτός ο άνθρωπος καταδίκασε όλο το ΑΠΟΕΛ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα για αθλητροπρεπή παιχνίδια. Είμαστε σε επικοινωνία με τον κόσμο μας».

Το μέτρο θα παυθεί τη νέα σεζόν; Έχετε κάποια πληροφόρηση; «Η πληροφόρηση είναι ότι ήταν προσωρινό. Είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά γίνονται λόγω ατιμωρησίας. Εμείς το πληρώσαμε καθώς αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο».

Για την διαιτησία: «Δεν γίνεται εγώ να ζητώ ξένους και ο κύριος ανταγωνιστής μου να παίζει με Κύπριους διαιτητές. Δεν έχω κάτι με τους Κύπριους αλλά παίζονται πολλά. Πρέπει να γίνει ένας καλύτερος προγραμματισμός με την διαιτησία».

Πόσες πιθανότητες έχει να χάσει το πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ; «Με κάνετε να φύγω αλαζόνας. Είναι στα πόδια μας εδώ που το φέραμε και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να ,μην κλωτσήσουμε την ευκαιρία».

Ποιος είναι ο MVP του φετινού ΑΠΟΕΛ; «Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ. Όσον αφορά παίκτη, κάθε ένας που φορά την φανέλα του ΑΠΟΕΛ είναι σημαντικός».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Άρη: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη προκλήθηκα και παρεκτράπηκα. Όταν είσαι αντιπρόεδρο του ΑΠΟΕΛ δεν πρέπει να ανταποκρίνεσαι στις προκλήσεις. Ήρθα σε αντιπαράθεση με 5-6 οπαδούς του Άρη. Αυτή την φορά θα είναι στην κερκίδα των φιλοξενούμενων αλλά τους ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη για την συμπεριφορά μου».