Ο Κουίνσι Πρόμες έμπλεξε σε νέες περιπέτειες τις τελευταίες ημέρες, καθώς συνελήφθη στο Ντουμπάι κατά την επιστροφή της Σπαρτάκ Μόσχας από την προετοιμασία της ομάδας στα Εμιράτα την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ ήταν στο αεροδρόμιο και ετοιμαζόταν για επιστροφή.
Ο λόγος της σύλληψής του έγινε γνωστός λίγες ώρες αργότερα, καθώς ο Πρόμες προκάλεσε τροχαίο και δραπέτευσε. Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα sport-express ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός αναμένεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο και να αποφύγει την ποινή φυλάκισης.
Ο Πρόμες έχει καταδικαστεί στην Ολλανδία με ποινή φυλάκισης για δύο υποθέσεις. Συγκεκριμένα έχει καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 1.5 έτους για απόπειρας ανθρωποκτονίας ξαδέρφου του και έξι χρόνια για εισαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης, ωστόσο διαφεύγει της σύλληψης, καθώς αγωνίζεται στη Σπαρτάκ από τον Φεβρουάριο του 2021.
Ολλανδία και Ρωσία δεν έχουν υπογράψει συμφωνία έκδοσης κρατουμένων και γι’ αυτό ο Πρόμες παραμένει ελεύθερος. Αντίθετα η χώρα της τουλίπας έχει υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε περιορισμένο βαθμό, όμως από τη στιγμή που δεν θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης στο Ντουμπάι δεν θα μπορέσει να εκδοθεί στην Ολλανδία.
Ο 32χρονος διεθνής με την Ολλανδία μεσοεπιθετικός είναι αυτή τη στιγμή υπό κατοικόν περιορισμό στο Ντουμπάι. Σύμφωνα με το ρωσικό Μέσο αναμένεται να ταξιδέψει στη Ρωσία στις 5 Μαρτίου.