Ακόμη κι αν στην Ανόρθωση επιχειρηθεί να μειωθεί ο προϋπολογισμός της νέας σεζόν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ανδρέας Σάντης σε περίπτωση που δεν έχει θετική κατάληξη η προσπάθεια για σύναψη δανείου, το έργο της διοίκησης μόνο εύκολο δεν θα είναι κι αυτό διότι το ερχόμενο καλοκαίρι, λήγουν μόλις εφτά συμβόλαια.
Από τους ξένους, μένουν ελεύθεροι οι Αρμπολέδα, Κίκο, Φερέιρα και Γουαρίς, οι οποίοι αναμένεται ότι θα αποτελέσουν παρελθόν. Ελεύθεροι μένουν επίσης και τρεις Κύπριοι, οι Μιχαήλ, Αντωνίου και Κορρέα.
Απ’ εκεί και πέρα, 13 ξένοι/κοινοτικοί διατηρούν συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν. Ο λόγος για τους Κάργα, Μαρμούκ, Μακούν, Ουαγκέ, Γκαρσία, Τιουνέ, Τεχέρα, Μουσοντά, Τσίκο, Περέα, Γκερέρο, Καστέλ και Γκασάμα.
Επίσης, συμβόλαιο έχουν για του χρόνου 9 Κύπριοι. Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Κορρέα που έχει κυπριακό διαβατήριο, συν οι Αρτυματάς, Παρούτης, Ιωάννου, Χρυσοστόμου, Χαραλάμπους, Τζουλίου, Κεραυνός και Πισήας.
Συνολικά λοιπόν, 22 ποδοσφαιριστές διατηρούν συμβόλαιο με την Ανόρθωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Συνεπώς, για να γίνει εφικτή η μείωση του μπάτζετ, θα πρέπει: α) αυτοί που θα έρθουν να έχουν μικρότερες αποδοχές απ’ αυτούς που θα φύγουν (αυτός θα είναι κι ο στόχος), β) να αποδεσμευτούν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν προσφέρει (π.χ Μουσοντά), με το ανάλογο οικονομικό κόστος και γ) να γίνει προσπάθεια για μείωση απολαβών σε κάποιους…

Ανδρέας Βεντούρης