Το βράδυ της Τετάρτης (13/03), οι Ντάλας Μάβερικς υποχρέωσαν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στην 3η τους ήττα στα 4 τελευταία παιχνίδια. Ωστόσο, αναγκάστηκαν να τελειώσουν το παιχνίδι χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς.
Ο Σλοβένος γκαρντ χτύπησε στα πρώτα λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου και αποχώρησε από το παρκέ με ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο, χωρίς να επιστρέψει ξανά στο παιχνίδι. Προφανώς, η κατάστασή του ανησυχεί τους Τεξανούς, ενόψει της τελικής ευθείας της κανονικής περιόδου.
Ερωτηθείς για τη σοβαρότητα του τραυματισμού, ο προπονητής των Μάβερικς Τζέισον Κιντ δεν έδωσε σαφή απάντηση, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες για το ενδεχόμενο ο Ντόντσιτς να αγωνιστεί στο επερχόμενο παιχνίδι της ομάδας με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.
Ο γκαρντ του Ντάλας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ, παρά το γεγονός πως δεν έπαιξε για μια ολόκληρη περίοδο. Συνολικά, έχει τρομερά νούμερα κατά μέσο όρο, με 34,3 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9,8 ασίστ ανά παιχνίδι. Με 38 νίκες και 28 ήττες, οι Μάβερικς βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση της Δυτικής Περιφέρειας.