Εβδομάδα ιστορική για την Ευρωλίγκα διανύουμε. Η σύσκεψη των ομάδων/μετόχων της διοργάνωσης το προσεχές διήμερο αναμένεται να εγκρίνει και τυπικά την είσοδο ομάδας του Ντουμπάι στις τάξεις της διοργάνωσης, αρχικά στο Eurocup.

Ενστάσεις έχει εκφράσει μόνο μια μικρή μειοψηφία, αφού οι περισσότεροι μέτοχοι επιθυμούν την είσοδο των Αράβων θεωρώντας πως θα δώσει νέα πνοή στη διοργάνωση φέρνοντας σημαντικά έσοδα και θα ανοίξει μια νέα αγορά. Παράλληλα, έχουν ήδη συζητηθεί τρόποι προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο ανταγωνισμός, προκειμένου η νέα ομάδα να μην… διαλύσει την αγορά με τα συμβόλαια που θα προσφέρει και τη δυνατότητα να προσελκύσει κορυφαίους παίκτες σχηματίζοντας μια super-team. Το deal, που λέγεται θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή τριών σερί Final 4 στο Ντουμπάι, θα αποφέρει 75 εκατ. ευρώ συνολικά στη διοργάνωση, ενώ οι Άραβες θα φέρουν στην Ευρωλίγκα έξτρα έσοδα από εμπορικές συμφωνίες.

Σε πρώτη φάση και για τουλάχιστον μία σεζόν, αλλά πιθανώς και δύο, η ομάδα του Ντουμπάι, που θα είναι νεοσύστατη, θα συμμετέχει στο Eurocup, ενώ εφόσον περάσει με επιτυχία αυτή η μεταβατική περίοδος, θα μεταπηδήσει στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα, την Τρίτη αναμένεται η Αδριατική Λίγκα να εγκρίνει την είσοδο της ίδιας ομάδας του Ντουμπάι στις τάξεις της, με αντάλλαγμα φυσικά σημαντικά έσοδα για τις ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ φημολογείται πως-παράλληλα-θα μονιμοποιηθεί η παρουσία Παρτιζάν και Ερυθρού Αστέρα στην Ευρωλίγκα.