Το NBA γύρισε την πλάτη του στον πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Τόνι Σνελ, ο οποίος είχε συγκινήσει το φίλαθλο κοινό με την ιστορία του.

Η περασμένη Παρασκεύη (2/2) σηματοδοτούσε το πέρας της προθεσμίας υπογραφής συμβολαίου του Τόνι Σνελ από κάποια ομάδα του NBA. Οι λόγοι που μετέτρεψαν την αναζήτηση συμβόλαιου σε αναγκαία για τον πρώην παίκτη των Μιλγουόκι Μπακς, υπερβαίνουν το μπασκετικό ενδιαφέρον και αγγίζουν κάθε μπασκετόφιλο και όχι μόνο. Μετά από θητεία 9 σεζόν στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ο Σνελ έιχε ως μόνη αποστολή να υπογράψει για 10η σεζόν με κάποια ομάδα της λίγκας. Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για το premium πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης της οικογένειάς του εφ’ όρου ζωής από το NBA, συμπεριλαμβανομένων και των δύο γιών του, τριών και δύο ετών, οι οποίοι διαγνώστηκαν με αυτισμό.

Η προσπαθειά του για να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά του δεν πέρασε απαρατήρητη και συζητήθηκε από μεγάλες προσωπικότητες του NBA. Ο πρώην θρύλος των Φοίνιξ Σανς και των Χιούστον Ρόκετς και νυν αναλυτής για το αμερικανικό κανάλι ESPN, Τσάρλς Μπάρκλεϊ ανέφερε χαρακτηρηστικά: «Ελπίζω κάποια ομάδα να υπογράψει τον Τόνι, ώστε τα δύο του παιδιά να λάβουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Δεν ξέρω αρκετά για τον αυτισμό, ξέρω πόσο κοστοβόρο μπορεί να είναι το να έχεις δυο μικρά παιδιά σε αυτήν την κατάσταση, οπότε ελπίζω κάποιος να του δώσει ενα συμβόλαιο».

Ο ίδιος ο Τόνι Σνελ σε πρόσφατη συνεντευξή του δήλωσε: «Το πρόγραμμα συνταξιοδοτικών παροχών του NBA είναι κάτι που πραγματικά χρειάζομαι. Όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου», ενω για την ενδεχόμενη επιστρόφη του: «Εννοείται πως θέλω να γυρίσω και να αγωνιστώ στο NBA, αλλά έχω μεγαλύτερο σκοπό πλέον. Δεν αφορά εμένα πλέον. Αφορά τα αγόρια μου», συμπλήρωσε αναφερόμενος στους δυο του γιους, Κάρτερ και Κένζο.

Δυστυχώς η ιστορία δεν φαίνεται να έχει αίσιο τέλος για τον 32χρονο μπασκετμπολίστα της θυγατρικής ομάδας των Σέλτικς, Μέιν Ρεντ Κλος, αφού δεν κατάφερε να βρει κάποιο συμβόλαιο στο NBA . Μένει να δούμε αν ο κομισάριος του πρωταθλήματος, Άνταμ Σίλβερ, θα επιληφθεί της κατάστασης ή αν τελικά ο Τόνι Σνελ θα μείνει αβοήθητος στη δύσκολη κατάσταση που περνά η οικογένειά του.

Από μπασκετικής άποψης πάντως, τη φετινή σεζόν στο NBA παρατηρούμε ομάδες με πολύ αδύναμα ρόστερ και με τραγικές εμφανίσεις, όπως οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Σαν Αντόνιο Σπερς και Σάρλοτ Χόρνετς, ενώ οι Ντιτρόιτ Πίστονς παίρνουν σίγουρα το βραβείο της χειρότερης ως τώρα ομάδας στη λίγκα με ρεκορ μόλις 6-43. Διανύουν μια από τις χειρότερες ιστορικά σεζόν ομάδας στο NBA και εύλογα απορρέουν ερώτηματα. Τι είχαν να χάσουν αυτές οι ομάδες δίνοντας ένα συμβόλαιο στον Τόνι Σνελ;