Ο αναλυτής επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυπριανίδης μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και αναφέρθηκε στις εξής φάσεις της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

ΑνόρθωσηΑΠΟΕΛ (Διαιτητής: Sundberg Jakob Alexande, VAR: Χριστοφόρου Μάριος)

8’ «Υπήρχε μία επαφή του Ζεφτέ στον Τεχέρα αλλά διαιτητής και VAR θεώρησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση. Συμφωνώ ότι θα ήταν ένα εύκολο πέναλτι και ήταν σωστή η απόφαση αφού εάν δινόταν θα ήταν αυστηρό».

40’ «Δέχεται τράβηγμα από τον Μαρμούκ ο Δώνης και με το χέρι αντέδρασε και χτύπησε τον ποδοσφαιριστή. Θα καταλόγιζα αρχικά το τράβηγμα του Μαρμούκ ως φάουλ και μετά κίτρινη στον Δώνη».

94’ «Ο Τομανέ πιέζεται με τα χέρια από τον Μαρμούκ, πριν έρθει κοντά του η μπάλα έφυγαν τα χέρια του αμυντικού και έπεσε εύκολα ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Σωστή απόφαση του διαιτητή αφού δεν υπήρχε πέναλτι».

ΑΡΗΣ-Ομόνοια (Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος, VAR: Kajtazovic Nejc)

25’ «Ακυρώνεται γκολ του Άρη επειδή ο Γκομίς έφυγε από θέση οφσάιντ και επηρέασε την φάση αφού με την πίεση του συγκρούστηκαν Φαμπιάνο και Παναγιώτου. Σωστά επέμβηκε το VAR και δεν μέτρησε το γκολ».

29’ «Από κοντινή απόσταση ο Κακουλλής έκανε το κεφάλι και η μπάλα βρήκε το χέρι του Γιαγκό. Άνοιξε το χέρι ο αμυντικός και σωστά τιμωρήθηκε με πέναλτι. Ήταν οριακή η επαφή, εννοώ στο σημείο που ακούμπησε η μπάλα αλλά σωστά έδειξε στον διαιτητή το VAR ότι υπήρχε πέναλτι».

ΠΑΦΟΣ FCΑΕΚ (Διαιτητής: Strukan Duje, VAR: Σολωμού Δημήτρης)

90+2’ «Σωστή η δεύτερη κίτρινη στον Μελούσο αφού έβαλε τρικλοποδιά στον παίκτη της ΑΕΚ».

90+5’ «Ακυρώνεται μετά από έλεγχο του VAR το τέρμα της Πάφος FC διότι ο σκόρερ, Κοντρέρας από την στιγμή που έγινε το πρώτο σουτ ήταν καλυμμένος μόνο από ένα αμυντικό, αφού βρισκόταν μπροστά από τον τερματοφύλακα και σωστά δεν μέτρησε το γκολ».