Είναι ένα από τα μεγαλύτερα «κανόνια» τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος με διαφορά από τον δεύτερο στην επίθεση της Ίντερ. Ένας επιθετικός που ξέρει πάντα να βρίσκεται στη κατάλληλη θέση όταν τον ψάχνουν οι συμπαίκτες του. Που έχει τον τρόπο να ξεκλειδώνει με τα εξαιρετικά του τελειώματα τις άμυνες και να χαρίζει νίκες και «τρίποντα» στους Μιλανέζους.

Πως θα ήταν η καριέρα του Αργεντινού αν το καλοκαίρι του 2018 δεν έπαιρνε μεταγραφή στην Ίντερ αλλά σε μια άλλη ιταλική ομάδα. Για παράδειγμα στην Τορίνο. Ο Toro σύμφωνα με τον πρώην αθλητικό διευθυντή της «Γκρανάτα» εκείνο το καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από τη μετακίνησή του στο Τορίνο.

«Τότε είχε κάνει ιδιαίτερη αίσθηση σε μας. Είχε γίνει ένας εξαιρετικός επιθετικός στην Ράσινγκ και ήταν έτοιμος για το βήμα στην Ευρώπη. Η Τορίνο ήταν μια από τις πρώτες ομάδες που πλησίασε τον Λαουτάρο. Ο μάνατζερ του, τότε ήταν ο αδερφός του Ζάρατε που έπαιζε στη Λάτσιο ζητούσε μεγάλα ποσά για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή. Εμείς δίναμε επτά εκατομμύρια ευρώ αλλά εκείνος επέμενε να ζητά περισσότερα από δέκα. Ήξερε πως είχε στα χέρια ένα διαμάντι και ήθελε να το πουλήσει λογικά όσο πιο ακριβά μπορούσε. Η Τορίνο έκανε πίσω. Λίγο αργότερα ήρθε η Ίντερ και έκλεισε επιτυχώς τη μεταγραφή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζιαλούκα Πετράτζι.

Σήμερα ο Λαουτάρο μεσουρανεί στα ιταλικά και όχι μόνο γήπεδα. Έχει πετύχει φέτος 22 τέρματα σε 23 αγώνες πρωταθλήματος οδηγώντας με τα κατορθώματά του με ασφάλεια την Ίντερ στο Scudetto. Η διοίκηση της Ίντερ βρίσκεται κοντά στο να επεκτείνει τη συνεργασία της μαζί του. Να τον διατηρήσει στο Μιλάνο για πολλά χρόνια ακόμη!