Εθνικός από ατσάλι! Η ομάδα της Άχνας παρά το ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο και να αγωνίζεται από το 65ο λεπτό με 10 παίκτες, απέσπασε ισοπαλία από την Ομόνοια στο Δασάκι με 2-2 για την 25η αγωνιστική.
Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά στο α’ μέρος. Συγκεκριμένα, στο 11’ ο Στεπίνσκι μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπέζους, πλάσαρε ιδανικά τον Μπογκατίνοφ για το 1-0.
Στο 13’ ήταν σειρά του Κούσουλο να γίνει δημιουργός βρίσκοντας ωραία τον Σεμέδο που δεν αστόχησε για το 2-0.
Στην επανάληψη ωστόσο, άλλαξαν τα πάντα! Ο Μάριος Ηλία στο 50’ με σουτ στην κίνηση από το ημικύκλιο της περιοχής μείωσε σε 2-1 κι έβαλε ξανά στο…κόλπο την ομάδα του, ενώ στο 65ο λεπτό άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα.
Το σύνολο του Μαρίνου Σατσιά έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Στυλιανού. Ο Κύπριος δεξιός οπισθοφύλακας, τράβηξε τον Σεμέδο που έβγαινε απέναντι από τον Μπογκαντίνοφ, κι ο ρεφ Φελλάς του…έδειξε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.
Παρόλα αυτά, με όλα τα δεδομένα εις βάρους τους, οι γηπεδούχοι δεν τα έβαλαν κάτω κι έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 85ο λεπτό, ο Καμπρέρα με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 τιμωρώντας παράλληλα, το τραγικό λάθος του Φαμπιάνο.
Ο Μπάκιτς στο 89’ μπορούσε να γίνει…ήρωας, όμως το σουτ του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπογκαντίνοφ.
Με αυτό το βαθμό η Ομόνοια ανέβηκε στους 46, ενώ ο Εθνικός Άχνας στους 25.

Εθνικός (Σατσιάς): Μπογκατίνοφ, Στυλιανού, Λομοτέι, Ριστέφσκι, Ντε Ιριόντο,  Περατικός (79′ Σπιρόφσκι), Λίπσκι (79′ Ιωαννίδης), Πεχλιβάνης, Ντράζιτς (72′ Αγγελόπουλος), Μ. Ηλία (72′ Μεσγκίντα), Καμπρέρα.
Στον πάγκο: Μάρκοβιτς, Κ. Ηλία, Νικολάου, Μπέκερ, Λεμίσκο, Πέρδιος, Χριστοφή. 

Ομόνοια (Ρέινχταλ): Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Κούσουλος, Χάμπος (90+2′ Κακουλλής), Μπέζους, Φράνσον (61′ Σίμιτς), Σεμέδο, Στεπίνσκι.
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σιπριάνο, Κασάμα, Αλιούμ, Μπάκιτς, Λέζιακς, Χαμάς, Μίλετιτς, Ανδρέου, Αμού. 

Στο όριο καρτών: Μπίκερ, Κ. Ηλία (2), Ντράζιτς (5), Περατικός, Καμπρέρα (8), Ντε Ιριόντο (10) / Λανγκ, Μίλετιτς, Μάθιους, Σιπριάνο, Λέζιακς, Φράνσον, Σεμέδο (2), Κούσουλος (5).

ΣΚΟΡΕΡ: Μ. Ηλία (50′), Καμπρέρα (85′) / Στεπίνσκι (11′), Σεμέδο (13′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  Μάθιους (3η), Χάμπος.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Στυλιανού (2η κίτρινη)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 500.

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Markovic Momcilo
AVAR: Αλλαγιώτου Ιωάννα
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ.
1′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Μάριος Ηλία βρήκε τον Ντράζιτς που επιχείρησε το σουτ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνο.
4′ Ο Ντράζιτς πραγματοποίησε το σουτ, ο Κούσουλος έβαλε την κόντρα.
5′ Ο Ριστέφσκι «κλέβει την μπουκιά» από τον Στεπίνσκι κι απομακρύνει σε κόρνερ.
11′ ΓΚΟΛ 0-1. Ο Μπέζους με απίστευτη πάσα έβγαλε τον Στεπίνσκι απέναντι από τον Μπογκατίνοφ και με πλασέ άνοιξε το σκορ.
13′ ΓΚΟΛ 0-2. Εξαιρετική κάθετη από τον Κούσουλο στον Σεμέδο ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έδωσε…αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
29′ Ο Καμπρέρα έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.
43′ Κίτρινη στον Μάθιους. Χάνει ένα εκ των δύο επόμενων αγώνων. Είτε με Οθέλλο την τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης, είτε στην 1η των πλέι οφ.
45′ Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Η Ομόνοια δεν μπήκε καλά, ο Εθνικός την αιφνιδίασε με το ξεκίνημά του, ωστόσο οι πράσινοι μετά το 5ο λεπτό έφεραν το ματς στα…δικά τους μέτρα. Ήρθαν και τα δύο γκολ σε δύο λεπτά κι έκτοτε έχουν τον πλήρη έλεγχο.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΜΕΡΟΥΣ.
50′ ΓΚΟΛ 1-2. Ο Μάριος Ηλία με σουτ στην κίνηση από το ημικύκλιο της περιοχής, μειώνει και δίνει νέο ενδιαφέρον στο ματς.
55′ Σουτ του Στεπίνσκι, πάνω από τα δοκάρια.
56′ Κίτρινη στον Στυλιανού.
61′ Σίμιτς αντί Φράνσον.
65′ Με 10 παίκτες ο Εθνικός λόγω αποβολής του Στυλιανού. Ο Σεμέδο έβγαινε απέναντι από τον Μπογκαντίνοφ, ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων τον τράβηξε κι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, παίρνοντας τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Tο VAR κάλεσε τον ρεφ Φελλά να δει τη φάση στο μόνιτορ του γηπέδου κι αυτός επέμεινε στην απόφασή του.
68′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέζους, πέφτει και διώχνει σε κόρνερ ο  Μπογκαντίνοφ.
72′ Αγγελόπουλος και Μεσγκίντα εντός, Ντράζιτς και Μ. Ηλία εκτός.
79′ Iωαννίδης και Σπιρόφσκι αντικαθιστούν τους Λίπσκι και Περατικό.
84′ Μπάκις μέσα, Στεπίνσκι έξω.
84′ Μπέκερ στη θέση του Ντε Ιριόντο.
85′ ΓΚΟΛ 2-2. Ο Καμπρέρα με ψηλοκρεματό πλασέ ισοφαρίζει και τιμωρεί το τραγικό λάθος του Φαμπιάνο.
89′ Δοκάρι για την Ομόνοια σε σουτ του Μπάκιτς.
90′ Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90+1′ Κίτρινη στον Ιωαννίδη.
90+1′ Κίτρινη στον Χάμπο.
90+2′ Κακουλλής στη θέση του Χάμπου.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: